930×122 CAPRA 5

emag

5 sfaturi de top pentru a vă ajuta să alegeți un dulap de haine

Un dulap de haine este o parte esențială a dormitorului, iar majoritatea designerilor petrec ore întregi proiectând acest spațiu. Este un spațiu crucial, deoarece servește ca spațiu de depozitare pentru toate bunurile dvs., dar și pentru că contribuie la estetica camerei. Un dulap bine proiectat poate îmbunătăți aspectul general al camerei dvs. de interior.

Citiți și: Adidașii perfecți de primăvară pentru toate activitățile

Dacă nu doriți să angajați un designer, puteți pur și simplu să căutați un dulap de haine online și să comparați aspectul acestuia cu cel al spațiului dumneavoastră. Pentru cele mai noi modele de dulapuri și pentru unele dintre cele mai recente intrări și modele de garderobe, puteți vizita, de asemenea, un showroom de mobilă. În acest articol, vă vom ajuta să alegeți designul perfect pentru dulapul din dormitorul dumneavoastră.

Citiți și: Cea mai versatilă bluză de sezon pentru bărbați și cum să o asortați

Tipul de dulap

În esență, există două tipuri de dulapuri, cel încorporat și cel autonom. Un dulap de haine de sine stătător este ideal pentru familiile care se mută des. Aceste dulapuri sunt ușoare și transportabile. Puteți chiar să mutați aceste dulapuri dintr-o cameră în alta, în funcție de nevoile dumneavoastră. Cu toate acestea, este posibil să trebuiască să faceți un compromis în ceea ce privește designul și spațiul.

Pe de altă parte, un dulap încorporat este o soluție de depozitare permanentă care poate acționa și ca vestiar, în funcție de spațiu. Acest lucru este ideal pentru familiile care intenționează să rămână într-un loc pentru o perioadă lungă de timp. Dulapurile încorporate vă oferă libertatea de a alege designul, materialul etc., după gustul dumneavoastră. De asemenea, prețul dulapului diferă în funcție de tip.

Țineți cont de dimensiunea dulapului

Trebuie să vă fie clare măsurile dulapului pe care îl doriți. Din acest motiv, măsurați în prealabil spațiul pe care îl aveți la dispoziție pentru a vă face o idee clară despre dimensiuni. În plus, trebuie să aveți grijă și de înălțimea dulapului, astfel încât să aveți spațiu suficient pentru a vă atârna hainele, dar și pentru a le aranja pe raft.

Pentru adulți, dimensiunea recomandată a dulapului este de 115 centimetri. Cu toate acestea, puteți alege o înălțime diferită în funcție de tipul de haine pe care le purtați.

Odată ce v-ați lămurit cu dimensiunea pe care o doriți, puteți alege pur și simplu un dulap de haine online, specificând măsurile. Dar țineți cont de faptul că adăugarea unui dulap nu provoacă o sufocare fără precedent în cameră, blocând lumina naturală și îngustând spațiul de mișcare.

Aveți grijă la stilul dulapului

Designul dulapului este un aspect crucial, deoarece determină interiorul camerei dvs. Nu puteți cumpăra un dulap care nu-și găsește locul în spațiul dvs. de locuit și care îi dă un aer voluminos. Prin urmare, țineți cont de tipul de mobilier pe care îl aveți în dormitor.

Dacă există un anumit tip de lemn folosit în cameră, încercați să găsiți un dulap de haine care să completeze textura designului lemnului. În mod similar, ar trebui să țineți cont și de culoarea vopselei din camera dumneavoastră.

Dacă ați folosit nuanțe neutre, nu puteți cumpăra un dulap de haine care are culori agresive, deoarece va perturba estetica camerei dumneavoastră.

Aveți grijă de spațiul de depozitare

Odată ce sunteți mulțumit de aspectul estetic, treceți la aspectul funcțional al dulapului. Prețul dulapului depinde de cantitatea de depozitare pe care o obțineți, așa că țineți cont de buget atunci când faceți acest lucru.

Dacă locuiți în climate cu patru anotimpuri, s-ar putea să trebuiască să cumpărați un dulap care să vă ofere un spațiu amplu de depozitare, astfel încât să puteți pune deoparte hainele de care nu aveți nevoie într-o anumită perioadă a anului.

În mod similar, mobilierul pentru garderobă, cum ar fi panoul de bord, sertarele, oglinzile etc., este, de asemenea, crucial pentru a adăuga funcționalitate. Numărul de sertare va depinde de numărul de accesorii pe care le dețineți. De asemenea, puteți opta pentru un dulap încorporat pentru a depozita toate obiectele scumpe.

Materialul dulapului este important

Achiziționarea unui dulap de haine este o investiție costisitoare. În plus, nu puteți continua să vă mutați hainele de la un dulap la altul. Prin urmare, veți avea nevoie de o structură robustă care ar putea rezista în timp, păstrând în același timp hainele în siguranță.

Materialul cel mai preferat pentru un dulap este lemnul de esență tare, dar trebuie să vă asigurați că lemnul nu conține termite, astfel încât hainele dvs. să nu se deterioreze în timp.

Alte materiale pe care le puteți prefera pentru dulapul dumneavoastră sunt acrilicul și laminatul. Cu toate acestea, dulapurile acrilice sunt colorate, ceea ce le face ideale pentru camerele copiilor. În concluzie, luați aminte la interiorul dormitorului dvs. înainte de a vă decide asupra unui material.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA