New Profesional Consult 930 x 122

emag

5 sfaturi pentru a vă îmbrăca copiii pentru vremea rece

Temperatura scade din ce în ce mai mult. În unele locuri, zăpada se adună pe jos, iar copiii mici abia așteaptă să iasă afară să se joace. Vremea de iarnă poate aduce bucurie copiilor, dar pregătirea lor pentru a rămâne în siguranță afară poate fi o sarcină copleșitoare.

Citiți și: 5 avantaje pe care ți le aduce o ladă frigorifică

Chiar dacă doar mergeți rapid cu copiii dvs. până la magazinul alimentar, îmbrăcarea lor corectă pentru frig este importantă. Copiii mici nu au aceeași toleranță la vremea rece pe care o au adulții, ceea ce îi expune la un risc mai mare de a se confrunta cu hipotermia și degerăturile, dacă sunt expuși prea mult timp.

Deci, cum puteți contribui la prevenirea acestui lucru? Iată câteva sfaturi de luat în considerare care pot ajuta la menținerea siguranței copilului dumneavoastră atunci când temperaturile scad:

1. Verificați răcirea vântului. Dacă temperatura sau răcirea vântului este sub -26° C, evitați să vă lăsați copilul să se joace afară, chiar și cu cea mai bună geacă pentru copii pe ei. Copiii pierd căldura corporală mai repede decât adulții și pielea expusă poate începe să înghețe în câteva minute în aceste condiții.

Citiți și: Adidașii perfecți de primăvară pentru toate activitățile

2. Îmbrăcați-vă copilul în mai multe straturi de haine ușoare. O regulă de bază este, de obicei, un strat în plus față de cel pe care intenționați să îl purtați afară.

Începeți cu haine mulate, cum ar fi un tricou cu mânecă lungă (termic) și lenjerie de corp lungă, urmat de un pulover mai călduros și încheiați cu o geacă pentru copii sau geaca pentru bebeluși grea și pantaloni de iarnă impermeabili. Acest lucru poate ajuta la menținerea încălzirii copilului dumneavoastră, evitând în același timp supraîncălzirea. Evitați hainele din bumbac și blugii, deoarece s-ar putea să nu-i țină copilului dumneavoastră cald și ar putea face lucrurile mai reci, dacă se udă.

3. Folosiți o căciulă, mănuși și cizme. O căciulă călduroasă ar trebui să acopere urechile copilului dumneavoastră. Mănușile impermeabile le țin degetele mici mai calde decât mănușile – mănușile căptușite sunt recomandate în locul celor tricotate. Cizmele călduroase, care absorb apa, îi vor ajuta să își păstreze picioarele uscate și confortabile.

4. Îndepărtați paltoanele voluminoase și costumele de zăpadă atunci când călătoriți în scaunele auto. Dacă ați avea un accident de mașină, o geacă pentru copii pufoasă s-ar aplatiza, lăsând spațiu între copil și hamul de siguranță. Acest lucru i-ar putea face să alunece prin el și să fie aruncat de pe scaun. Legați-i în scaun fără geaca pentru copii, apoi înfășurați o haină sau o pătură în jurul lor, peste curele.

5. Încercați un pijama dintr-o singură bucată pentru somn. Păturile, pernele și lenjeria de pat lejeră pot fi un pericol de sufocare pentru bebeluși. Pentru bebelușii sub 12 luni, țineți păturile în afara pătuțului.

Încercați un pijama dintr-o singură bucată sau un sac de dormit deasupra pijamalelor din bumbac sau a pijamalelor confortabile din fleece pentru un plus de căldură. După ce copilul împlinește 1 an, puteți folosi o pătură ușoară, băgată sub salteaua pătuțului și care să ajungă doar până la pieptul copilului.

Sunt necesare diferite articole de îmbrăcăminte în funcție de cât de frig este. Chiar dacă orașul dumneavoastră nu este acoperit de zăpadă, este recomandat să luați aceste măsuri de precauție. În timp ce hipotermia este de obicei asociată cu zonele care se confruntă cu ierni aspre, aceasta este întâlnită și în județele sudice cu climă mai blândă.

În plus, este posibil ca cei mici să nu poată indica faptul că le este frig, așa că este important să fiți atenți la aceste simptome.

Semnele de hipotermie includ:

– Piele roșie și rece strălucitoare

– Energie foarte scăzută

– Poate refuza să mănânce

– O temperatură internă sub 35 grade C

Semnele de degerături includ:

– Piele albă sau galben-cenușie

– Piele neobișnuit de fermă, dureroasă sau cu senzație de ceară

– Amorțeală

Dacă observați oricare dintre aceste simptome, mergeți înăuntru și solicitați asistență medicală. Între timp, mișcați zona afectată cât de mult puteți pentru a crește fluxul sanguin și, dacă este posibil, țineți zona respectivă lipită de o altă parte caldă a corpului.

Nu băgați zona în apă fierbinte sau împotriva unui obiect fierbinte. Folosiți pături sau apă caldă pentru a le crește încet temperatura corpului.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90