Donaris 930 x 122

certificat COVID

A apărut varianta web a aplicației de verificare a certificatelor COVID-19

Astăzi, 22 octombrie, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat că a fost lansată versiunea web a aplicaţiei prin care pot fi verificate certificatele digitale UE privind COVID-19.

Citiți și: Ce riscă persoanele care intră la restaurant sau la mall cu un cod QR aparţinând altcuiva

„Începând cu ziua de vineri, certificatele digitale UE privind COVID-19 pot fi verificate şi prin intermediul versiunii web a aplicaţiei Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Web Check DCC poate fi accesată la adresa https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc.

Versiunea web a aplicaţiei este disponibilă, la fel ca cea pentru telefoanele mobile, în limbile română şi engleză. Verificarea certificatelor poate fi realizată cu ajutorul unui scanner profesional pentru QR sau direct prin intermediul camerei web a laptopului sau calculatorului”, se menționează într-un comunicat al STS.

Conform Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, prin scanarea codului QR de pe certificat, aplicația Check DCC verifică autenticitatea, valabilitatea și integritatea certificatelor care atestă că o persoană este vaccinată, recuperată după COVID-19 sau deține un test negativ.

De asemenea, STS reamintește că aplicația Check DCC (mobile sau web) nu înregistrează și nu reține datele certificatelor digitale UE COVID verificate.

„Totodată, facem precizarea că pe teritoriul României, aplicația Check DCC pentru verificarea certificatelor digitale UE privind COVID-19 este singurul instrument oficial aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”, se mai precizează în comunicatul transmis de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Foto descriptiv: Digi24

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441