NOR CURIER 930X122

aparat etilotest

A folosit spray de gură și fost depistat cu o alcoolemie uriașă!

Întâmplare incredibilă în trafic. Un șofer a fost depistat cu o alcoolemie de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat după ce a folosit spray de gură.

Citiți și: Exclusiv/Pitești. Șoc la examenul auto! A venit băut să obțină permis!

Această valoare a fost infirmată ulterior prin intermediul analizelor de sânge.

Conducătorul auto în cauză a fost depistat pe DN 1, la Sinaia.

Conform datelor comunicate, luni – 28 noiembrie, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii din Sinaia au oprit pentru control, în seara zilei de 15 noiembrie, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din oraş.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Deoarece rezultatul a fost mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, poliţiştii l-au condus pe bărbat la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

„La data de 22 noiembrie a.c., rezultatele analizelor probelor de sânge au indicat 0,00 g/l. Având în vedere aceste aspecte, dosarul în cauză a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, cu soluţie procedurală”, a transmis IJP, potrivit Agerpres.

Înaintea efectuării alcool testului, șoferul în cauză a folosit un spray de gură care conţinea alcool. Acesta este motivul pentru care rezultatul aparatului etilotest a indicat acea valoare, au declarat surse judiciare, pentru Agerpres.

Foto: arhivă ePitești.ro/descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90