930 x122 grota rece

cutremur

A fost cutremur în această dimineață

A fost cutremur în această dimineață, în județul Vrancea.

Citiți și: Alertă: Cutremur într-o zonă neobișnuită. Avertisment seismic!

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), a fost vorba despre un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.4, produs la adâncimea de 76km.

Cutremurul a avut loc la ora 07:16:40 (ora locală a României).

Citiți și: Din nou cutremur în țară!

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 42km V de Focsani, 68km E de Sfantu-Gheorghe, 71km N de Buzau, 82km E de Brasov, 89km S de Bacau, 93km SV de Barlad, mai notează sursa citată.

Alte două cutremure au avut loc în Vrancea și marți dimineață, în jurul orei 02.34 și în jurul orei 05.05.

A fost vorba despre două cutremure slabe: primul a avut magnitudinea de 3.3 și s-a produs la adâncimea de 103km, iar al doilea a avut magnitudinea de 3.1 și s-a produs la adâncimea de 76km.

Vrancea este cea mai activă zonă seismică din țara noastră.

Reamintim că cel mai puternic cutremur din acest an, din România, a avut magnitudinea 5,7 și s-a produs în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Sursă foto: cancan.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90