930×122 CAPRA 5

cutremur

A fost cutremur în această dimineață, în România

A fost cutremur în această dimineață, în România

Citiți și: România, lovită de cutremur în toiul nopții!

Un seism de 3,5 grade s-a produs, marți, la ora 5:03, în zona seismică Vrancea, Buzău.

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la adâncimea de 129,9 km, în apropierea următoarelor orașe:

Citiți și: Cutremure într-o zonă total neobișnuită! Date oficiale

53 km V de Focșani, 58 km NV de Buzău, 62 km SE de Sfântu-Gheorghe, 69 km E de Brașov, 83 km NE de Ploiești.

A fost cutremur!

Țara noastră are un risc seismic major în privința cutremurelor între 6- 7 grade pe scara Richter.

Specialiștii INFP precizează că dintre aceste arii epicentrale, zona seismică Vrancea este cea mai importantă, prin energia cutremurelor produse, extinderea ariei lor de macroseismicitate și caracterul persistent și concentrat al epicentrelor.

Seismicitatea din România este grupată în mai multe zone epicentrale: Vrancea, Făgăraș – Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de Sud.

Alte zone epicentrale de importanță locală pot fi găsite în Transilvania, Galați, în zona Jibou și râul Târnava, în partea de nord și de vest a Olteniei, în nordul Moldovei și în Câmpia Română.

Activitatea seismică cea mai puternică din România se concentreză în zona Vrancea, la adâncimi intermediare de 60-200 km, într-o placă subdusă

Detalii, AICI – Cutremur de magnitudine însemnată, marți dimineața, în România. Anunțul INFP

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90