New Profesional Consult 930 x 122

concediu medical

A fost introdus un nou tip de concediu medical plătit

Începând cu această lună, a fost introdus un nou tip de concediu medical plătit.

Citiți și: ,,Taxa pe boală”: Cine este scutit de la plată

Salariaţii care îngrijesc pacienţi cu afecţiuni oncologice vor beneficia de un concediu anual, plătit, de 45 de zile, potrivit zf.ro

Conform actului normativ, „beneficiază de concediu și indemnizație pentru îngrijirea pacientului cu afecțiuni oncologice în vârstă de peste 18 ani asiguratul care, cu acordul pacientului, îl însoțește pe acesta la intervenții chirurgicale și tratamente prescrise de medicul specialist.

Citiți și: Noi condiții! Cum mai pot beneficia românii de concediu medical

Pacientul cu afecțiuni oncologice își poate exprima acordul numai pentru o singură persoană la fiecare intervenție chirurgicală, respectiv tratament.”

În fiecare an în care primeşte concedii pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice, beneficiarul are dreptul la minimum o şedinţă de evaluare psihologică clinică şi minimum cinci şedinţe de consiliere psihologică clinică.

De aceleaşi drepturi beneficiază şi pacientul cu afecţiuni oncologice.

Noul tip de concediu plătit a fost introdus prin Legea nr. 24 din 15 februarie 2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate publicată în  MONITORUL OFICIAL nr. 156 din 16 februarie 2022.

Sursă: zf.ro

Foto principal: descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3