930×122 CAPRA 5

cetățean de onoare

A MURIT CONSTANTIN CÂRSTOIU

A murit Constantin Cârstoiu. Cunoscutul jurnalist și folclorist Constantin Cârstoiu, cetățean de onoare al Argeșului, a murit la vârsta de 81 de ani.

Citiți și: Sfârșit tragic! Munții au mai făcut o victimă

Cârstoiu și-a dedicat întreaga sa activitate promovării și conservării culturii tradiționale și a satului argeșean.

Constantin Cârstoiu s-a născut pe 7 iunie 1938 în satul Sboghitești din comuna Nucșoara (județul Argeș). În anul 1957 a intrat la Facultatea de Filologie a Universităţii București, secţia Teoria literaturii, critică literară şi folclor.

Citiți și: Breaking News! Este doliu! A murit unul dintre cei mai valoroși români

Repartizat la Studioul Regional de Radio din Târgu Mureş (1962-1966) ca reporter, avea să realizeze cu har emisiunile „Din folclorul regiunii” ori „Lada cu zestre”.

A îngrijit culegerea de folclor poetic contemporan „Spune, Mureşule, spune!” (Târgu Mureş, 1965) şi a colaborat cu presa cotidiană sau periodică. În Piteşti a lucrat la ziarul „Secera şi ciocanul” ca redactor (1966-1968), iar în Slatina tot ca redactor și secretar de redacție la cotidianul „Oltul”(1968).

A publicat în diverse ziare şi reviste („Steaua Roşie”, „Albina”, „Îndrumătorul cultural”, „Argeşul”, „Oltul”, ”Columna”) și în buletinele informative ale Centralei „România Film” şi al Centrului Naţional pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

A devenit cunoscut și prin luările de cuvânt, opiniile şi comentariile sale cu privire la fenomenul cultural, cu deosebire folcloric. A conferențiat atât în Argeş, cât şi în Olt, Râmnicu Vâlcea, Gorj, Giurgiu, Sibiu, Focşani, Alba Iulia, Suceava și Mureş, potrivit profesorului Sorin Mazilescu. Mai multe detalii despre Constantin Cârstoiu, AICI.

Înmormântarea va avea loc marți, 24 septembrie 2019, de la ora 12, în Nucșoara, informează Sorin Mazilescu.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90