930 x122 grota rece

bărbat electrocutat

Argeş: Un bărbat a murit electrocutat pe stâlp, după ce „Dorel” a umblat la tabloul electric

A murit electrocutat pe stâlp, după ce „Dorel” a umblat la tabloul electric. Dosar complicat la Ştefăneşti, acolo unde un bărbat ar fi manevrat greşit contactele de la un tablou electric, rezultând electrocutarea unui muncitor care efectua lucrări de mentenanţă pe un stâlp de înaltă tensiune.

Citiți și: Pitești. Bărbat între viață și moarte, în Prundu. A fost electrocutat

Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale anunţă că au finalizat cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

„S-a stabilit că, în ziua de 26 februarie 2019, un bărbat de 32 de ani, din Pitești, în calitate de angajat al unei societăți comerciale din Ștefănești, în timp ce efectua lucrări de mentenanță la rețeaua de medie tensiune, pe un stâlp, în curtea unei societăți din Pitești, s-a electrocutat și a decedat.

Citiți și: Fost polițist din Pitești, mort electrocutat

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat, în zona în care s-au efectuat lucrări la rețeaua de medie tensiune, un agent economic, care deținea un grup electrogen propriu, pe care persoana responsabilă de mentenanță ar fi încercat să îl pornească, pentru ca activitatea agentului economic să nu fie perturbată de sistarea energiei electrice”, a transmis IPJ Argeş.

REZULTATELE EXPERTIZEI

Pentru lămurirea situației de fapt, a fost dispusă efectuarea unei expertize tehnice judiciare, din care a rezultat că un bărbat de 46 de ani, în calitate de administrator al societății, nu ar fi respectat Regulamentul din 02.08.2013, privind racordarea utilizatorilor la rețelele electrice de interes public aprobat prin Ordinul 59/2013, emis de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei în sensul că, ”utilizatorul avea obligația să solicite operatorului de rețea actualizarea avizului tehnic de racordare valabil sau actualizarea certificatului de racordare de generatoare la instalația de utilizare”.

De asemenea, s-a mai constatat faptul că, din instalațiile firmei, s-ar fi generat tensiune în rețeaua de electricitate, pentru o perioadă de circa 7 secunde, tensiune ce a provenit din grupul electrogen al firmei, aceasta apărând ca urmare a manevrării greșite de către un bărbat de 49 de ani, responsabil de mentenanță, a contactoarelor din tablourile electrice, fapt ce a determinat electrocutarea bărbatului de 32 de ani.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

(Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90