930 x122 grota rece

abandon școlar

Abandonul școlar, o problemă greu de gestionat în România. Cifrele sunt alarmante

Abandonul școlar este o problemă gravă în România, iar pandemia și măsurile luate de guvern cu privire la închiderea școlilor a pus educația pe butuci. Țara noastră se află pe locul 3 în Europa în ceea ce privește abandonul școlar, alături de Spania și Malta. Rata abandonului școlar în România este de peste 16%. La polul opus, țările cu cea mai mică rată sunt Croația, Lituania și Slovenia.

Citiți și: Copiii rămași fără părinți, sprijiniți cu rechizite și tablete într-un proiect inovator

Abandonul școlar este fenomenul social ce are drept cauză principală sărăcia. Copiii care provin din mediile defavorizate sunt de cele mai multe ori primii care renunță la școală.

Conform unui studiu realizat de HotNews, cu ajutorul datelor furnizate de INS, în țara noastră, valori mai crescute ale ratei abandonului şcolar, în învăţământul primar şi gimnazial din mediul urban, s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare: Vest, Centru şi Sud-Est, iar în mediul rural în regiunile Centru, Sud-Est, Vest şi Nord-Vest. În învăţământul liceal şi profesional, rata abandonului şcolar a înregistrat valori ridicate în regiunea Centru şi în regiunea Vest.

Și în județul Argeș s-au înregistrat valori mari ale ratei abandonului în învăţământul primar şi gimnazial (1,0%), dar și în învăţământul liceal şi profesional (1,7%).

(Foto decriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90