930 x122 grota rece

accident feroviar

Accident feroviar la Pitești!

Accident feroviar la Pitești!

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Un accident feroviar s-a produs la Pitești, joi după-amiază, la rebrusarea locomotivei unui tren al SNTFC CFR Călători.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Accidentul, care din fericire, de această dată nu s-a soldat cu victime, aduce aminte de cel din stația CF Galați de pe 25 martie, notează clubferoviar.ro

CFR Călători informează că în stația Pitești, la manevra de rebrusare a locomotivei de la trenul Regio 9028 în relația Pitești – București Nord a fost tamponată garnitura trenului. În urma impactului, nu au fost victime, în tren nu se aflau călători și nici personal feroviar.

Materialul rulant implicat a fost reținut pentru cercetare. Cauzele care au generat acest incident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la fața locului. Trenul R 9028 va pleca în compunere nouă din stația Pitești”, transmite CFR Călători într-un comunicat de presă.

Concret, în stația Pitești, la manevra de rebrusare a trenului Regio 9025, proaspăt sosit de la București, locomotiva GM 1025 a Depoului București Călători a lovit violent garnitura formată din trei vagoane, notează sursa citată.

În urma impactului, tampoanele de la primul vagon au fost comprimate, iar podeaua în zona toaletei deteriorată. De această dată, în accident nu a mai fost implicată o locomotivă electrică cu graduator SAGMA, precum cea de la Galați. Linia fiind neelectrificată, a fost vorba de o locomotivă diesel, mai scrie clubferoviar.ro

Un accident feroviar similar s-a produs sâmbătă seara, 25 martie 2023, în gara Galați, când o locomotivă a lovit un vagon, iar patru persoane au fost rănite. Ulterior, ceferista Gina Basoc și-a dat ultima suflare, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

După producerea acestui oribil accident, CFR Călători a decis să retragă din circulație toate locomotivele cu graduator SAGMA.

Detalii, AICI

Foto interior: clubferoviar.ro

Foto principal: Arhivă ePitești/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90