Eurial 930 x 122

adeverințe de vaccinare

Adeverințe de vaccinare false în Argeș!

Responsabilii campaniei de vaccinare declară faptul că au trimis la poliție date despre peste 370 de adeverințe bănuite de fals.

Potrivit Digi24, un bărbat din Argeș care este internat în stare gravă la Terapie Intensivă în Timișoara, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19, deținea o adeverință de vaccinare fără să se imunizeze.

Bărbatul, care se află acum într-o stare gravă, a recunoscut că ar fi reușit să obțină adeverința falsă de vaccinare  de la un medic de familie din Argeș.

Conform aceleiași surse, medicii de familie afirmă că simt o presiune din partea pacienților și că nu există cabinet ori centru de vaccinare în care cel puțin un pacient să nu fi cerut vaccinarea fictivă.

„Oamenii sunt inconștienți pentru că pui în pericol sănătatea populației, apoi vorbim despre un fals, apoi vorbim despre faptul că medicul care dacă face așa ceva își pune în pericol dreptul de a profesa”, declară Daciana Toma, medic de familie, pentru Digi24.

Gindrovel Dumitra, președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei a declarat pentru aceiași sursă că astfel de acțiuni sunt considerate fapte penale atât pentru pacienți cât și pentru medicul care o face:

„Discutăm de o intenție a unor pacienți de a obține anumite drepturi care se referă la plecat în străinătate, intrare în țări din zona roșie fără carantină la întoarcere. Doresc să obțină aceste  beneficii în mod fraudulos.

Asta e penal pentru pacienți și pentru medicul care o face.

Acum, nu am cunoștință de colegi care să fi dat curs unor astfel de solicitări. Dacă asta s-a întâmplat, e un fapt cât se poate punctual, 1 – 2 la nivel național, iar asta trebuie demonstrat. Până atunci, medicii de familie își fac în continuare datoria.”

Foto descriptiv: Ora de Sibiu

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti
eurial 570×90