NOR CURIER 930X122

concedii medicale

Adio concedii medicale pe bandă rulantă!

Adio concedii medicale pe bandă rulantă!

Citiți și: Vine Poliția la ușă: rămâneți fără bani dacă nu faceți asta

Se schimbă foia pentru românii care apelează la medic pentru concedii medicale false.

Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță ample controale. Acestea ar putea fi efectuate de CNAS (Casele Județene de Asigurări de Sănătate). În acest sens, vizați sunt medicii care eliberează zilnic zeci de concedii medicale.

Citiți și: „EPIDEMIE” DE CONCEDII MEDICALE ÎN ADMINISTRAŢIA PITEŞTIULUI

Astfel, prin aceste verificări se va urmări realitate din teren. Adică, dacă asiguratul chiar are nevoie de concediu medical.

Adio concedii medicale pe bandă rulantă!

„Nu vreau să transmitem nişte mesaje în care, am citit titluri de presă, în care medicii, într-un fel sau altul, se simt ameninţaţi, dar în mod evident că, dacă un medic eliberează, ştiu eu, zeci de concedii medicale zilnic, atunci, în mod normal, cel care plăteşte, pentru că plăteşte Casa de asigurări de sănătate, trebuie să evalueze această situaţie”, a explicat Rafila, într-o conferinţă de presă, potrivit TVRinfo.ro

Declarațiile lui Rafila vin în urma afirmației Ministrului Finanțelor Publice, Marcel Boloș.

Boloș a declarat că suntem singura țară din UE cu indemnizația de concediu medical mai mare decât salariul.

Potrivit ministrului Sănătății, primele patologii prezente pentru care s-au eliberat concedii medicale sunt „afecţiunile coloanei vertebrale şi infecţiile respiratorii”.

Foto descriptiv: arhivă

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90