930X122 MAIA

gardieni_publici

100 de gradieni publici risca concedierea

Pitesti. 04 august 2010.
Pana pe data de 16 august fiecare institutie bugetara trebuie sa propuna noile organigrame cu posturile reduse conform ordonantei 63. Astfel, Consiliul Judetean Arges se afla in situata de a trimite acasa 300 de salariati, motiv pentru care in aceste zile institutia cauta solutii pentru reincadrarea unor persoane pe alte posturi si identificarea celor mai ghinionisti care vor fi concediati. Pe langa acestia separe ca alti 100 de angajati de la Serviciul de Paza si Ordine Arges vor fi nevoiti sa plece, desi conform statutului acest servicui nu este unul public platit de la buget ci este o societate pe actiuni.

Pana la sfarsitul saptamanii, presedintele CJ, Constantin Nicolescu a anuntat ca se poarta discutii cu fiecare institutie subordonata in parte, iar in scurta vreme listele cu cei care vor fi restructurati se vor face publice.
Alte doua servicii aflate in subordinea Consiliului Judetean care vor intra sub incidenta ordonantei 63 sunt Evidenta Populatiei si Servicul de Paza si Ordine, fostii Gardieni Publici. Daca la Serviciul de Evidenta a Populatiei Arges nu se vor face restructurari de personal, deoarece schema de functionare este la limita, la Serviciul de Paza si Ordine Publica Arges situatia este una destul de incurcata. Constantin Nicolescu spune ca in urma unei interpretari gresite a legislatiei, gardienii au fost asimilati drept Politie Comunitara desi acest serviciul nu este unul public ci este o societate pe actiuni, deci nu intra sub incidenta ordonantei 63. In cazul in care acest aspect nu se va lamuri la nivel central, de la Serviciul de Paza si ordine Publica Arges vor trebui concediati 100 de gardieni.
De la inceputul acestei saptamani si Cornel Bala, fost sef al Serviciului de Paza si Ordine Publica Arges a ales sa paraseasca aceasta institutie. Fostul ofiter de politie a preferat sa se bucure de pensie dupa ce a a condus vreme de cativa ani Corpul Gardienilor Publici care ulterior s-a transformat in Serviciul de Paza si Ordine. Dupa aceasta transformare din serviciu public in societate pe actiuni, Cornel Bala a lucrat la Serviciul de Paza si Ordine in calitate de consilier, postul sau de director fiind atribuit fostului senator si deputat Ion Manzana.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA