Donaris 930 x 122

primaria-vopsea

12% dintre angajatii administratiei pitestene, pe faras

Municipalitatea din Pitesti „scapa” de aproape 12% dintre angajati in urma implementarii ordonantei Guvernului privind reducerea numarului de salariati la stat. Peste 200 de persoane trebuie sa isi gaseasca din septembrie de lucru sau sa intre in somaj.

In urma restructutarilor de personal facute de administratia publica locala ca urmare a ordonantei de urgenta a Guvernului privind reducerea numarului bugetarilor, 12% dintre angajatii municipalitatii au primit preavize de disponibilizare.

Este vorba de peste 200 de persoane care nu se mai regasesc in nicio schema de personal din noile organigrame deja aprobate de Consiliul Local al municipiului Pitesti. Pe langa aceste persoane, alte aproape 1.000 au fost transferate in societati comerciale nou-infiintate care vor trebui sa se descurce pe piata. Disponibilizarile efective au loc la finalul lunii in curs.

In urma restructurarilor au aparut servicii si societati comerciale noi care vor deservi administratia publica locala. Astfel, a luat fiinta o societate comerciala de termoficare ce se va ocupa de furnizarea de apa calda si caldura si pentru locuitorii din Pitesti, si pentru cei din Bascov si Topoloveni.

De la Administratia Domeniului Public au fost externalizate, de asemenea, cateva servicii, luand fiinta o societate care se va ocupa de spatiile verzi si de salubritatea stradala. Nu in ultimul rand, a fost infiintata o directie de asistenta sociala iar unele servicii si birouri au fost comasate.

Guvernul a decis ca restructurarile sa se faca pana cel mai tarziu 16 august, in caz contrar primarii urmand sa raspunda penal. Trebuie mentionat ca aceste disponibilizari si restructurari trebuie sa devina efective in septembrie.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3