NOR CURIER 930X122

ghiseu_banca

1600 de bugetari argeseni vor fi concediati

Pitesti. 19 iulie 2010.
Vesti proaste pentru angajatii din administratia locala judeteana. Pana la 16 august aproximativ 1600 de argeseni din aparatul administrativ vor ramane someri. Astfel primarii celor 102 localitati din judet vor fi obligati sa renunte la 1279 de angajati din totalul de 5574 cati sunt in prezent. Acestora li se vor alatura alti aproximativ 300 de salariati din cadrul Consiliului judetean arges si alti cinci din cadrul Prefecturii Arges. Dupa aplicarea acestor restructurari care preved diminuarea personalului din administratie cu 25% vor mai ramane angajati in cadrul primariilor doar 4295 de persoane si 644 in cadrul Consiliului Judetean Arges unde in prezent lucreaza 950 de persoane.

Prefectul Davidescu declara ca regreta aplicarea acestor masuri, insa de cele mai multe ori s-a ajuns la supraincarcarea organigramelor prin nepotisme. Acest lucru se observa in special in mediul rural, cu toate ca sunt multe alte primarii care functioneaza cu un numar redus de angajati.
Interesant este faptul ca dupa aplicarea Ordonantei de Urgenta 63/2010, in peste 70% dintre cazuri primarii din mediul rural vor fi obligati sa mai angajeze personal, nu sa concedieze. Cel mai mic numar de angajati se gasesc in prezent la primaria Poienarii de Arges, adica doar 6, iar cei mai multi angajati sunt la primaria Pitesti unde din cei 2183 vor mai ramane numai 892.
Daca pana la data de 16 august primarii nu vor trimite spre aprobare noile organigrame cu reducerile de posturi, finantele publice nu le vor mai vira in conturi niciun ban de la bugetul de stat.{loadposition inside}

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90