Donaris 930 x 122

primaria-vopsea

3,7 milioane de lei pentru Primarie

Etapa a doua de reabilitare si consolidare a cladirii Primariei municipiului Pitesti a fost finalizata in iulie, procesul verbal de receptie al investiei urmand sa fie prezentat Consiliului Local spre aprobare. Valoarea totala a investitiei se ridica la suma de 3,78 de milioane de lei, inclusiv TVA.

Lucrarile, care s-au intins pe durata unui an, au vizat atat consolidarea cladirii care prezenta un ridicat grad de risc seismic, cat si extinderea spatiilor pentru birouri. In etapa a doua a lucrarilor au fost efectuate investitii in consolidarea structurii de rezistenta, lucrari de arhitectura, lucrari la instalatiile electrice si termice, dar si la cele sanitare.

Pentru proiectare s-a platit suma de 67.000 de lei, iar pentru organizarea de santier s-a platit suma de 8.000 de lei. Constructia in sine a costat 3,6 milioane de lei. Asistenta tehnica de dirigentie de santier a costat inca 12.000 de lei.

Lucrarile au fost efectuate de firma Apartamentul, aceeasi care a efectuat si lucrarile prevazute in prima etapa. Acestea au vizat amenajarea mansardei Primariei in spatii pentru birourile angajatilor.

Cladirea Primariei Pitesti este cladire monument istoric care a fost construita inainte de anul 1900. De mai bine de 50 de ani, insa, la cladirea respectiva nu s-au mai facut lucrari de reparatii si mai ales de consolidare, ultimele expertize aratand ca aceasta prezinta un grad foarte mare de risc seismic.
Atat angajatii, cat si cetatenii care treceau pragul Primariei erau expusi unor mari riscuri in cazul producerii unui seism mai puternic, cladirea fiind avariata si de cutremure anterioare.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3