New Profesional Consult 930 x 122

ionica

7.000 DE MAIDANEZI STRÂNŞI DE PE STRĂZILE PITEȘTIULUI

Pe 22 noiembrie se vor împlini doi ani de când în Piteşti a început o amplă campanie de strângere de pe străzi a câinilor fără stăpân.

Citiți și: Pitești. Tragedie în Trivale, acum! A murit

Marea majoritate a maidanezilor capturaţi au fost adoptați de asociaţia germană „Ute Langenkamp”, care administrează una dintre biobazele de la Smeura (cealaltă se află în administrarea Primăriei). Potrivit viceprimarului Cornel Ionică, în cei doi ani de pe străzile Piteștiului au fost strânși în jur de 7.000 de maidanezi!

La un moment dat problema părea în mare parte rezolvată. În ultima vreme, însă, în diverse zone ale oraşului au apărut din nou câini vagabonzi, periculoși mai ales pentru copii și bătrâni.

Citiți și: Exclusiv. Moarte înfiorătoare a unui cadru medical din Pitești, acum!

„Este un fenomen ciudat! Am constatat că sunt inclusiv câini cu crotal în ureche, care teoretic, deci, ar fi trebuit să fie în biobaze. Am verificat şi nu sunt nici de la noi, nici de la asociaţia germană. Pe de altă parte, sunt aduşi câini din alte localităţi şi abandonaţi aici. Nu am reuşit încă să identificăm persoanele care fac așa ceva. Vom intensifica eforturile de strângere a maidanezilor.”, a promis astăzi Cornel Ionică în săptămânala conferință de presă a Primăriei Pitești.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3