930X122 MAIA

centura_pitesti

A doua centura ocolitoare a Pitestiului, din nou pe tapet

Discutiile privind construirea celei de-a doua centuri rutiere ocolitoare a municipiului Pitesti au fost reluate in mod surprinzator joi seara, la finalul sedintei Consiliului Local Pitesti de pe 27 octombrie. Subiectul a fost readus la viata de consilierul local al PSD Adrian Prodanel, om de afaceri, care a pledat pentru realizarea a doua strapungeri din centura spre doua cartiere importante ale municipiului resedinta de judet.

Prodanel a spus ca a discutat cu autoritatile locale si cu oameni de la nivel central si ca ar fi momentul ca proiectul centurii ocolitoare pe varianta Nord-Vest sa fie actualizat si insistat ca el sa fie pus in opera. Prodanel a spus ca ar trebui ca proiectul sa prevada si doua strapungeri in cartierele Gavana si Trivale, care sa ajute locuitorii din cele mai mari cartiere ale Pitestiului sa evite, astfel, zona centrala la deplasarile lor.

Proiectul este insa trecut pe linie moarta, din cate se stie, inca din perioada guvernarii liberale. Noroc ca pana acum s-a facut centura Sud, altfel traficul in Pitesti ar fi fost in continuare un cosmar.

Cel care a pus insa cruce proiectului a fost ministrul PDL Radu Berceanu care a spus ca municipiul Pitesti nu mai are nevoie de o a doua centura, problemele sale de trafic fiind rezolvate, in opinia sa, de prima centura.

Tot Prodanel a spus ca o firma franceza este interesata de construirea liniei de tramvai usor pe ruta Pitesti – Mioveni si ca reprezentantii acestei firme au solicitat deja sa se intalneasca la Pitesti cu autoritatile locale chiar in luna noiembrie a anului in curs, 2011.

PIZZERIA SAPORI 555 222
570 X 90 CAPRA 3