EcoMoto 930×122

cornel ionica

ACUM: AȘA VA ARĂTA PIAȚA PRIMĂRIEI. VEZI GALERIE FOTO!

Acum: Așa va arăta Piața Primăriei. Vezi galerie foto! O prezentare, în premieră publică, a proiectului de reabilitare a Pieței Primăriei Pitești are loc la această oră. Prezentarea se desfășoară la Primărie (click pe imagini pentru mărire):

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Primăria propune refacerea pavajului cu plăci din granit pentru trafic greu – invocând că plăcile de acum sunt exclusiv pentru trafic pietonal – (dacă asta este soluția potrivită, de ce nu au fost montate încă din 2007?), extinderea pavajului în zona din jurul Galeriei de Artă şi unificarea celor două spaţii într-unul mai amplu, îngroparea cablurilor aeriene şi realizarea unor canale de rezervă, construirea unui sistem adecvat de scurgere a apelor pluviale (de ce nu a fost realizat în 2007?), completarea iluminatului nocturn şi decorativ, montarea unui sistem de supraveghere video şi sistem wi-fi.

Proiectul include și construirea unui WC public (subteran) în perimetrul dinspre Galeria de Artă.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

La începutul acestui an, municipalitatea anunța că a decis ca Piața Primăriei Pitești să fie renovată. “Având în vedere și numeroasele sesizări venite din partea cetățenilor (n.r. – am vrea să vedem și noi aceste „numeroase” sesizări!), s-a luat în calcul reabilitarea integrală a acestei zone.

În această perioadă vor fi analizate soluțiile cele mai bune, astfel încât varianta desemnată de specialiști să fie una viabilă și rezistentă din punct de vedere tehnic”, informa atunci Primăria.

Amenajarea cu plăci din granit din Piața Primăriei a fost făcută în urmă cu mai bine de 10 ani, mai exact în 2007, tot cu bani de la bugetul local. Din cauza lucrărilor sau a materialelor de proastă calitate, o parte dintre plăci au cedat și s-au spart chiar în perioada de garanție, ba chiar înainte de inaugurarea Pieței sub înfățișarea de astăzi (!!!).

De-a lungul timpului, fie pe banii constructorului (firmele Selca și Zeus), fie, ulterior expirării termenului de garanție, pe banii piteștenilor, plăcile sparte au fost înlocuite. Degeaba. Altele s-au spart ori s-au fisurat.

Comisia de recepție la finalizarea lucrărilor din 2007 a fost condusă de… Cornel Ionică, primarul de azi al Piteștiului, pe atunci viceprimar.

Piaţa Primăriei ar urma să fie reabilitată cu bani de la bugetul local (sigur nu puțini!), la doar zece ani după ce a fost reamenajată.

Bătaie de joc din două motive. Pe de-o parte, dacă în 2007 lucrările ar fi fost făcute ca la carte, iar nu în dorul lelii (ca să nu folosim expresii mai dure!), nu mai era nevoie acum de o nouă investiție. Pe de alta, Piața Primăriei nu este o prioritate. Cel puțin nu pentru contribuabilul piteștean, care cere străzi mai bune, școli mai sigure sau transport în comun civilizat, nu renovarea Pieței (AICI, subiectul pe larg).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3