Donaris 930 x 122

consiliul local pitești

ADMINISTRAȚIA IONICĂ PREGĂTEȘTE O NOUĂ LOVITURĂ PENTRU PITEȘTENI

Administrația Ionică pregătește o nouă lovitură pentru piteșteni. Primăria Pitești a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea impozitelor și a taxelor locale pentru anul 2020. Potrivit proiectului, impozitele și taxele locale pentru anul viitor vor fi majorate în Pitești cu indicele de inflație calculat de Institutul Național de Statistică.

Citiți și: Angajare pe perioadă nedeterminată la Primăria Pitești

Alte măsuri avute în vedere pentru anul 2020, conform proiectului:

-proprietarii care nu reabilitează clădirile pe care le dețin sau care nu au grijă de terenurile pe care le au vor plăti o taxă majorată cu 300% față de impozitul pe care ar trebui să îl achite în mod obișnuit. De reținut este că suprataxarea se aplică abia după ce se constată că vreme de doi ani la rând nu s-au făcut lucrările de curățare sau reabilitare, după caz, solicitate de autorități;

Citiți și: Gentea a convocat Consiliul Local de urgență

-taxa pentru divorț pe cale administrativă va fi stabilită la 523 de lei;

-taxa specială de salubrizare, datorată în cadrul prestațiilor individuale pe bază de contract cu operatorii de salubritate, va fi de 9 lei mc pe lună pentru persoanele fizice și de 84 de lei mc pe lună pentru persoanele juridice.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie votat favorabil de Consiliul Local Pitești.

Amintim că precedenta creștere a impozitelor și taxelor locale operată de administrația Ionică în Pitești a fost pentru anul 2018.

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441