New Profesional Consult 930 x 122

cornel ionica

ADMINISTRAȚIA IONICĂ, SLABĂ LA ABSORBȚIA DE BANI EUROPENI. AVEM DATELE OFICIALE

Potrivit datelor oficiale, din iunie 2016 (data la care a fost instalată actuala conducere a Primăriei) și până acum, municipalitatea piteșteană a reușit să finalizeze un singur proiect cu bani de la Uniunea Europeană.

Citiți și: Primăria Pitești pregătește proiecte pentru creșe, blocuri, parcuri și locuințe pentru tineri

Am solicitat Primăriei Pitești, în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, să ne comunice care este valoarea fondurilor europene accesate din iunie 2016 și până în prezent (n.r. – cererea a fost trimisă la sfârșitul lunii mai 2019), despre ce proiecte este vorba și care e stadiul acestora.

Singurul proiect finalizat în acești 3 ani este ”Performanța în serviciile de administrație publică locală ale municipiului Pitești”.

Citiți și: Pitești. Un teren care a valorat peste 1.4 milioane € este oferit Primăriei cu preț de chilipir

Alte 5 proiecte pentru care au fost accesate fonduri europene sunt ”în implementare”, conform documentului pe care ni l-a furnizat Primăria Pitești.

Pentru detalii despre fondurile europene accesate de municipalitatea piteșteană și destinația acestora, click pe imagine:

Primarul Cornel Ionică a promis în repetate rânduri că în Pitești vor fi materializate proiecte de mare infrastructură (pasaje rutiere) sau că stațiile Publitrans vor fi modernizate. După cum puteți vedea, niciunul dintre aceste proiecte nu se găsește pe lista furnizată de municipalitate. Vom reveni asupra subiectului.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3