930 x122 grota rece

vicele_ionica

Administratia locala, aproape de blocaj

Conform unui proiect de ordonanta de urgenta al Guvernului, Primariile ar trebui sa disponibilizeze circa 40% din angajati! Primarii trebuie sa se conformeze in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a ordonantei, in caz contrar ei urmand sa raspunda material si chiar penal! Conducerea Primariei Pitesti sustine ca acest proiect risca sa blocheze activitatea administratiei locale.

Pe de alta parte, statul ar urma sa reduca anumite cote pentru investitii catre autoritatile locale, cum ar fi cele cu reabilitarea termica, cu 22%. Conducerea Primariei Pitesti sustine ca un asemenea document este o aberatie.

Cornel Ionica, viceprimar al municipiului Pitesti, ne-a declarat ca a luat act cu stupoare de proiectul de ordonanta aflat in lucru la Guvern. In opinia viceprimarului, activitatea municipalitatii nu se poate desfasura in conditii normale daca vor fi dati afara prea multi oameni, in conditiile in care Guvernul a dat in continuu sarcini noi autoritatilor locale, dar fara sa asigure si fondurile necesare.

„Acest proiect este o aberatie. Este o nenorocire, o calamitate ce se intampla! Daca vor fi dati afara oamenii, va fi rau si pentru cei ce pleaca, si pentru cei ce raman, si pentru administratie. Vom fi aproape blocati, noi chiar si acum avem deficit de personal. Nu credeam vreodata sa ajungem aici, intr-un asemenea hal de saracie!”, a spus viceprimarul Cornel Ionica.

Numai in Primaria Pitesti lucreaza peste 200 de persoane, iar in intreaga administratie locala sunt peste 1.000 de angajati. Asta inseamna ca, in conformitate cu ordonanta Guvernului, circa 400 de angajati din administratia locala pitesteana ar trebui sa ramana fara serviciu. In Arges ar fi vorba de peste 2.000 de persoane.

{loadposition inside}

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90