pizzeria sapori  930 122

grevaprofesorilor11

Administratia pitesteana, paralizata de greva

Miscarile sociale in Pitesti ating apogeul luni, 31 mai, atunci cand administratia locala risca sa fie blocata in aproape toate sectoarele de activitate. Daca pana joi, 27 mai, anuntasera ca vor declansa greva de solidiaritate cu functionarii de la nivel national angajatii din Primaria Pitesti si de la Administratia Domeniului Public, vineri, 28 mai, s-au raliat actiunii de protest si angajati din celelalte structuri ale autoritatilor locale.

Angajatii protesteaza fata de decizia Guvernului de a le taia 25% din salarii incepand cu 1 iunie.

Mihai Foamete, liderul Sindicatului Independent al Salariatilor din cadrul Primariei Pitesti, anunta ca greva de solidaritate se va desfasua luni, 31 mai, intre orele 08,00 si 16,30. Aproape toate activitatile vor fi oprite, cu exceptia catorva.

„Se va asigura activitatea de eliberare a certificatelor de deces, iar plata amenzilor se poate efectua prin mandat postal la oficiile postale sau la institutiile bancare in contul nr. RO45TREZ04621350201XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Pitesti, beneficiar Municipiul Pitesti, CIF 4317967″, spune Mihai Foamete.

Cine va protesta? Vor fi in greva angajatii din Primaria Pitesti, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitesti, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Pitesti, Serviciul de Asistenta Comunitara, Centrul Cultural Pitesti, Administratia Domeniului Public si Primaria Cateasca.

 

Mihai Foamete sustine ca aceasta forma de protest este generata de mai multe motive. Iata care sunt acestea:

– reducerea drastica a drepturilor salariale ale personalului din cadrul Primariei Municipiului Pitesti si din celelalte servicii publice locale;

– disponibilizarile de personal anuntate de catre reprezentantii Guvernului Romaniei.

 

„Masurile recente, anuntate de Guvern, privind diminuarea cu 25% a drepturilor salariale vor afecta in mod grav si pe o perioada nedeterminata salariile personalului din cadrul Primariei Municipiului Pitesti, precum si din cadrul celorlalte servicii publice locale. Precizam ca salariatii  nu au beneficiat de alte drepturi de natura salariala decat cele prevazute de lege, nivelul actual al salariilor fiind cel stabilit la 01.10.2008. In acest context, desi era indreptatit, personalul Primariei Municipiului Pitesti, dar si cel din cadrul celorlalte servicii publice locale nu au participat pana acum la astfel de actiuni de protest. Membrii sindicatului solicita intelegere din partea cetatenilor pentru eventualele disfunctionalitati ce ar putea sa apara pe perioada desfasurarii grevei de solidaritate”, se arata intr-un comunicat semnat de Mihai Foamete.

{loadposition inside}

 

 

Eurial 555 x222
570 X 90 CAPRA 3