EcoMoto 930×122

udmr

Am infrant! Vom avea subprefect UDMR-IST!

Argesul va avea subprefect maghiar. Dupa cateva runde „la sange”, negocierile dintre UDMR si PDL pentru impartirea posturilor de prefecti si subprefecti s-au incheiat cu un veritabil record pentru udemeristi, care si-au adjudecat nu mai putin de cinci posturi de prefect si zece de subprefect.
Astfel, in portofoliul Uniunii au ajuns prefecturile Covasna, Harghita, Hunedoara, Salaj si Vaslui, precum si cate un post de subprefect in judetele Arad, Bistrita-Nasaud, Bihor, Brasov, Maramures, Mures, Satu Mare, Timis, precum si in doua judete din afara granitelor Ardealului si Tinutului Secuiesc adica Arges si Teleorman, au precizat Tamas Sandor, presedintele CJ Covasna, si deputatul Seres Denes, doi dintre negociatorii UDMR. „Am cerut si am obtinut sa avem prefecti si subprefecti in acele judete in care comunitatea maghiara are o pondere cat de cat semnificativa, macar de 5% din totalul populatiei”, a explicat, la randul sau, Borboly Csaba, presedintele CJ Harghita, care nu a putut spune insa in ce masura acest prag de 5% este atins in Vaslui, Arges sau Teleorman.
Numele celor zece subprefecti nu au fost inca stabilite, intrucat in cateva judete sunt inca discutii cu cei de la PDL, care nu sunt de acord cu oamenii propusi de UDMR. Ramane de vazut care dintre cei doi subprefecti PDL-isti va fi schimbat, Ion Carstoiu, nasul presedintelui Basescu, ori omul de afaceri Adrian Lazar.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90