930 x122 grota rece

greva_primarie

Angajatii din Primaria Pitesti, ingroziti de noile salarii

Angajatii de la Primaria Pitesti au fost luni, 31 mai, in greva de solidaritate cu ceilalti bugetari din tara, nemultumiti de faptul ca salariile le vor fi reduse la 1 iunie 2010 cu 25% ca masura de austeritate dictata de Guvern. 80% dintre salariati s-au prezentat la Primarie, dar nu au lucrat, activitatea fiind continuata doar la Biroul de Informatii pentru Cetateni, la autorizatii, la Serviciul Investitii si la Serviciul de Monitorizare a Serviciilor Publice.

Mihai Foamete, liderul sindicatului Independent din Primaria Pitesti, ne-a declarat ca s-au facut deja calcule privind efectele reducerii salariilor cu 25% si ca acestea sunt devastatoare.

Peste tot prin Primarie erau afise care indicau faptul ca este greva. „Avem de-a face cu o greva de solidaritate, deci de o greva de o zi. Daca la nivel se decide continuarea protestelor, vom analiza si vom continua si noi actiunile de protest. Oamenii stau ca nu au unde sa se duca, peste tot este dificil, altfel nu stiu cati angajati ar mai ramane. Si asa au plecat deja angajati. Subliniez faptul ca toti angajatii s-au prezentat la serviciu, dar 80% au participat la greva”, ne-a declarat Mihai Foamete.

Angajatii Primariei au facut si simulari privind efectele aplicarii reducerii cu 25% a salariilor lor. Asa s-a constatat ca 35% dintre angajati vor ajunge sa ia „in mana” intre 461 de lei si 600 de lei pe luna, 30% dintre salariati vor lua intre 601 lei si 800 de lei pe luna, 10% vor lua intre 801 si 1.100 de lei pe luna, 14% vor lua pana in 1.300 de lei pe luna, 7% vor castiga intre 1.301 lei pe luna si 1.500 de lei pe luna si doar 4% vor castiga peste 1.501 lei pe luna.

60% dintre angajatii Primariei au 1 sau 2 copii in intretinere, 81% sunt absolventi de studii superioare, 61% au vechime in munca mai mare de 15 ani pentru care beneficiaza de un spor de vechime de 20% inclus in salariul de baza.

{loadposition inside}

 

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90