NOR CURIER 930X122

image_125577588772778900_1

Apel către Asociaţii: Debranşaţii plătesc căldura comună!

Chiar dacă te-ai debranşat de la sistemul centralizat nu înseamnă că nu mai plăteşti pentru acest tip de încălzire. Fie că vrei, fie că nu vrei, conducerea asociaţiei de proprietari este obligată să-ţi umfle factura de întreţinere motivînd că beneficiezi de căldură de la CET prin folosirea spaţiilor comune.

Dar pentru că proprietarii, în special cei ieşiţi din sistem, nu sunt de acord cu acest lucru, reclamând că mărirea costurilor per apartament se fac şi datorită firmelor de repartitoare, Primăria Piteşti a stabilit că trebuie să intervină. În acest sens, conducerea municipalităţii a demarat joi o primă întâlnire de instruire a Asociaţiilor de Proprietari din cartierele Găvana Nord şi Tudor Vladimirescu. Acestora li s-a explicat nu că nu trebuie să mai pună consumatorii la plată, ci cum să aplice Ordinul ANRSC 483/2008 cu privire la inventarierea tuturor corpurilor de încălzire şi a coloanelor de distribuţie din apartamente şi din spaţiile comune.

Reprezentanţii S.C. Termo Calor Confort S.A. arată în acest sens că „pentru o repartizare echitabilă a costurilor de încălzire, este necesară determinarea suprafeţelor echivalente termic (SET)”. Astfel, informează aceştia, „toate asociaţiile de proprietari au obligaţia să stabilească pe baza măsurătorilor SET, atât pentru consumatorii din sistemul de alimentare centralizat, cât şi pe cei deconectaţi, contribuţiile aferente părţilor comune”.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90