New Profesional Consult 930 x 122

consiliul judetean arges

ARGEŞ: POD FINALIZAT, DRUM ASFALTAT

Argeş: Pod finalizat, drum asfaltat. Zilele acestea, Consiliul Județean Argeș a finalizat două noi lucrări de infrastructură rutieră. Astfel, au fost încheiate lucrările la podul de la Ursoaia, din comuna Cotmeana, și asfaltarea a 2,7 kilometri de drum județean, pe DJ 703E, Cotmeana – Poiana Lacului.

Citiți și: Un nou drum între două județe extrem de importante!

Valoarea investiției pentru noul pod construit pe DJ 704E, în satul Ursoaia, comuna Cotmeana, a fost de 290.000 de lei (TVA inclus).

Este vorba de un pod în lungime de 19 metri, construit pe structură de tip tubosider, care a înlocuit un podeț din țevi. Zona, fiind una inundabilă și din cauza capacități mici a vechiului pod, era supusă calamităților naturale.

Citiți și: Peste trei milioane de € pentru un drum important care leagă două județe!

Tot în aceste zile s-a finalizat și asfaltarea a 2,7 kilometri de drum județean, pe DJ 703A Cotmeana – Poiana Lacului. Lucrarea a fost realizată de Regia Autonomă de Drumuri Județene Argeș, aflată în subordinea Consiliului Județen Argeș, iar investiția s-a ridicat la 1.300.000 de lei (TVA inclus). Materia primă (asfaltul) a fost produsă de stația de asfalt de la Căteasca a Regiei.

Drumul face legătura între două drumuri naționale, Pitești – Râmnicu Vâlcea și Pitești – Drăgășani.

Construirea noului pod și asfaltarea a 2,7 kilometri din DJ 703A Cotmeana – Poiana Lacului completează seria investițiilor în infrastructură realizate de CJ Argeș, precum drumurile județene Stoenești – Dragoslavele, Costești – Bradu (Pârvu Roșu) și drumul de la Negrași.

În perioada iunie 2016-august 2018, Regia Autonomă de Drumuri Județene Argeș, regie a Consiliului Județean Argeș, a făcut lucrări constând în îmbrăcăminte bituminoasă ușoară, covoare bituminoase și reparații asfaltice pe 680 de kilometri de drumuri județene.

Județul Argeș este străbătut de o vastă rețea de drumuri naționale, județene și locale. Drumurile naționale se află în administrarea și proprietatea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, drumurile locale în administrarea comunităților locale și comunale, iar drumurile județene, DJ-urile, în administrarea Consiliului Județean. Consiliul Județean Argeș deține una dintre cele mai mari rețele de drumuri județene din țară, în lungime de aproximativ 1.200 de kilometri. 

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90