930×122 CAPRA 5

consiliul judetean arges

ARGEŞ: POD FINALIZAT, DRUM ASFALTAT

Argeş: Pod finalizat, drum asfaltat. Zilele acestea, Consiliul Județean Argeș a finalizat două noi lucrări de infrastructură rutieră. Astfel, au fost încheiate lucrările la podul de la Ursoaia, din comuna Cotmeana, și asfaltarea a 2,7 kilometri de drum județean, pe DJ 703E, Cotmeana – Poiana Lacului.

Citiți și: Investiția care schimbă fața județului: Drum și pod de milioane de €

Valoarea investiției pentru noul pod construit pe DJ 704E, în satul Ursoaia, comuna Cotmeana, a fost de 290.000 de lei (TVA inclus).

Este vorba de un pod în lungime de 19 metri, construit pe structură de tip tubosider, care a înlocuit un podeț din țevi. Zona, fiind una inundabilă și din cauza capacități mici a vechiului pod, era supusă calamităților naturale.

Citiți și: Bărbat cu un copil în brațe, lângă un urs ce urma să intre într-o cursă

Tot în aceste zile s-a finalizat și asfaltarea a 2,7 kilometri de drum județean, pe DJ 703A Cotmeana – Poiana Lacului. Lucrarea a fost realizată de Regia Autonomă de Drumuri Județene Argeș, aflată în subordinea Consiliului Județen Argeș, iar investiția s-a ridicat la 1.300.000 de lei (TVA inclus). Materia primă (asfaltul) a fost produsă de stația de asfalt de la Căteasca a Regiei.

Drumul face legătura între două drumuri naționale, Pitești – Râmnicu Vâlcea și Pitești – Drăgășani.

Construirea noului pod și asfaltarea a 2,7 kilometri din DJ 703A Cotmeana – Poiana Lacului completează seria investițiilor în infrastructură realizate de CJ Argeș, precum drumurile județene Stoenești – Dragoslavele, Costești – Bradu (Pârvu Roșu) și drumul de la Negrași.

În perioada iunie 2016-august 2018, Regia Autonomă de Drumuri Județene Argeș, regie a Consiliului Județean Argeș, a făcut lucrări constând în îmbrăcăminte bituminoasă ușoară, covoare bituminoase și reparații asfaltice pe 680 de kilometri de drumuri județene.

Județul Argeș este străbătut de o vastă rețea de drumuri naționale, județene și locale. Drumurile naționale se află în administrarea și proprietatea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, drumurile locale în administrarea comunităților locale și comunale, iar drumurile județene, DJ-urile, în administrarea Consiliului Județean. Consiliul Județean Argeș deține una dintre cele mai mari rețele de drumuri județene din țară, în lungime de aproximativ 1.200 de kilometri. 

555×222 grota rece
570×90 MAIA