930 x122 grota rece

consiliu_agentie_sud_muntenia

Argesul, in expozitie la Bruxelles

Consiliul Judetean Arges organizeaza in perioada 1 – 2 iunie la Bruxelles, la invitatia europarlamentarului Victor Bostinaru, o expozitie de promovare a culturii si etnografiei argesene. Evenimentul se desfasoara sub denumirea „Judetul Arges: folclor, arta, istorie/Arges County: folklore, art, history”.

Cu aceasta ocazie, inaltii oficiali ai Uniunii Europene prezenti la vernisaj vor putea admira costumele traditionale romanesti, iscusinta artizanilor argeseni, dansurile populare ale unui ansamblu folcloric de copii si vor putea gusta din preparate si vinuri muntenesti.

„Aceasta expozitie reprezinta un pas important in promovarea judetului Arges, oferind Europei ocazia de a face cunostinta cu traditiile si obiceiurile argesene, cu produsele noastre traditionale, obiective turistice si istorice, toate acestea fiind modalitati prin care judetul nostru se poate face remarcat”, a declarat Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean Arges.

Expozitia va prezenta pentru prima data in forul european caracterul unic al folclorului, artei religioase si istoria celor mai vechi asezaminte din Romania, care apartin judetului Arges. Punctele de atractie ale expozitiei vor sublinia „mostenirea exceptionala a unui spatiu care a pus bazele statului roman modern”.

Bisericile medievale, Curtile Domnesti, obiectele de artizanat, interpretii de nai si produsele romanesti vor crea atmosfera pentru dansul celor 8 copii de la Ansamblul Folcloric Golesti.

Alaturi de peste 200 de fotografii cu manastirile din Arges, imagini video cu peisaje din Muntii Fagaras si Muntii Iezer, icoane si picturi religioase, publicul va mai putea vizita virtual Manastirea „Curtea de Arges”. O panorama la 360 grade, proiectata pe un ecran de mari dimensiuni, va prezenta in detaliu interiorul unei manastiri simbol pentru biserica si cultura romaneasca.

{loadposition inside}

 

 

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90