NOR CURIER 930X122

apa_robinet

Argesul risca sa piarda 100 de milioane de euro

Un proiect in valoare de peste 100 de milioane de euro este in pericol sa nu mai fie finantat de Uniunea Europeana daca autoritatile locale si judetene din Arges nu se misca mai repede pentru a se conforma unor masuri impuse de aceasta. Surse din cadrul Consiliului Judetean sustin ca termenul limita pana la care trebuie respectate procedurile cu pricina este 19 mai, deci timp foarte mult nu mai este la dispozitie.

Proiectul a fost elaborat de SC Apa Canal 2000 SA Pitesti si preluat apoi de Consiliul Judetean care a si creat o structura speciala in acest sens. Este vorba de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Arges (ADIA) care reuneste, pe langa Consiliul Judetean, Consiliile Locale din Boteni, Bughea de Jos, Merisani, Poiana Lacului, Popesti, Priboieni, Vladesti, Rucar, Pitesti, Stefanesti, Topoloveni, Costesti, Bascov, Bradu, Titesti si Cateasca.

Obiectivul Asociatiei il constituie infiintarea, organizarea, reglementarea, exploatarea si gestionarea in comun a serviciului de alimentare cu apa si canalizare. Asadar, un proiect care ar transforma radical zona limitrofa Pitestiului si nu numai din punct de vedere al gradului de dezvoltare. In plus, nu s-ar mai plati ulterior nici amenzi catre Uniunea Europeana pentru neindeplinirea cerintelor acesteia.

Consiliile Locale membre trebuie ca pana la data de 19 mai sa aprobe alocarea unei cote parte de 2% pentru co-finantarea proiectului si sa aprobe o majorare de tarif de 5,5% drept cota de dezvoltare. Ce face oare Apa Canal in acest sens? De ce nu a transmis pana acum documentatia necesara Primariei?

La Consiliul Judetean raspunsul autoritatilor a fost egal cu o ridicare din umeri. „Nu stiu care este problema. Nu sunt membru al acestei asociatii. Intrebati la Primarie”, ne-a declarat Florea Costache, vicepresedinte al Consiliului Judetean.

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti – care este si presedinte al ADIA – ne-a dat insa asigurari ca se vor face toate diligentele necesare pentru ca proiectul sa fie finantat. „Nu se pune problema sa se piarda niciun ban. Vom face tot ce ne sta in putinta pentru ca banii sa nu se piarda”, ne-a declarat Tudor Pendiuc.

{loadposition inside}

 

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90