930×122 CAPRA 5

crese

Primarii argeșeni i-au cerut lui Udrea 33 de creșe

Necesarul de creșe pentru Argeș este la acest moment de 33, număr propus de administrațiile locale. Construirea lor ar crea 1860 de locuri pentru copii. Din cele 33, sunt însă realizabile la nivel județean până în 13, dintr-un total la nivel național de 400 de unități. Programul este susținut de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, condus de Elena Udrea.

Oraşele care ar putea avea prioritate în primirea finanţărilor de construire creşe, sunt: Piteşti , cu 11 unităţi, Curtea de Argeş, cu una, respectiv Mioveni, tot cu una, cele trei totalizînd un număr de 585 de locuri. Localităţile din mediul urban ar vrea însă mai mult: Piteştiul încă 2, Curtea de Argeş – 4, Cîmpulung – 3, Mioveni – 2, Topoloveni – una (aici nu există nici una încă), Ştefăneşti – 2, Costeşti – 1 (nici aici nefiind deocamdată nicio creşă).

 

Și localitățile din mediul rural au cerut creșe. Mai precis este vorba de comune din preajma Piteștiului, dar și de unele zone mai îndepărtate: Albeştii de Muscel, Albota, Bălileşti, Bîrla, Bogaţi, Boteni, Bradu, Drăganu, Mărăcineni, Oarja, Muşăteşti, Şuici, Tigveni, Vedea, Vlădeşti. Acestea au solicitat cîte o creşă. Şi Bascovul are nevoie să participe la program, solicitarea fiind de două creşe.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3