EcoMoto 930×122

Daniel.Constantin_conf

Argeşul, candidat pentru capitala de regiune

Ieri seară a avut loc la Consiliul Judeţean Argeş o dezbatere publică privind tema regionalizării. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş, UGIR 1903, Camera de Comerţ şi Industrie, ACAROM şi Consiliul Judeţean.

La eveniment au participat şi doi miniştri din Cabinetul Ponta: Daniel Constantin (ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale) şi Maria Grapini (ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Turism).

Cei doi miniştri au anunţat că susţin Argeşul şi Piteştiul pentru a avea un rol cât mai important în viitoarea regiune administrativ-teritorială din care vor face parte. De altfel, Daniel Constantin a concluzionat, la finalul dezbaterilor, că „Argeşul şi-a depus candidatura pentru capitala viitoarei regiuni”, dar a atras atenţia că Guvernul nu a stabilit încă niciun criteriu privind desemnarea reşedinţelor şi nici nu a început studiile concrete privind regionalizarea.

Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean, a spus că nu ar fi momentul să se umble la formatul actual al celor 8 regiuni de dezvoltare economică (Argeşul face parte din Regiunea 3 Sud Muntenia), deoarece s-ar pierde timp şi, implicit, fonduri europene.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90