Donaris 930 x 122

bicicliști

AȘA CEVA NU S-A MAI VĂZUT ÎN PITEŞTI. CE SE PREGĂTEȘTE

Așa ceva nu s-a mai văzut în Pitești. Ce se pregătește. După cum v-am informat, Primăria își propune ca în acest an să înceapă materializarea unui proiect în premieră pentru Pitești: bike sharing.

Citiți și: Pitești: Transformarea mult așteptată! S-a anunțat când va fi gata

Municipalitatea vrea să cumpere biciclete, pe care apoi să le pună la dispoziție (prin închiriere sau folosință gratuită) publicului.

Proiectul de bike sharing presupune amenajarea de rastele pentru biciclete și introducerea unui sistem cu cartelă magnetică pentru utilizatori. Bike sharing se bucură de ani de zile de un mare succes în orașele din Occident. De la caz la caz, folosirea bicicletei este gratuită sau contra cost. După ce utilizatorul o folosește pentru a se plimba prin oraș, bicicleta este adusă înapoi în rastelul de unde a fost luată sau într-un alt rastel, de la destinație.

Citiți și: Premiu de excelență pentru Pitești!

Deocamdată, municipalitatea piteșteană nu a stabilit numărul de biciclete pe care ar urma să le cumpere. În schimb, a stabilit amplasamentele viitoarelor rastele: parcul Lunca Argeşului, parcul Ştrand, parcul Trivale (foto) și zona centrală (posibil în Piața Primăriei).

Valoarea totală a proiectului, care presupune achiziționarea bicicletelor, dar și amenajarea de noi piste pentru bicicliști, depășește 612.000 de euro. Primăria își propune să atragă acești bani din fonduri europene. Termenul de finalizare a investiţiei este decembrie 2018, dar investiţia poate fi şi multianuală.

În ceea ce privește pistele pentru bicicliști, Primăria mai are mult de lucru. Sunt puține, iar unele încep de niciunde și nu duc nicăieri. Municipalitatea trebuie să le conecteze într-o rețea.

Ca de fiecare dată, vom urmări în timp dacă proiectul va fi sau nu concretizat.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3