New Profesional Consult 930 x 122

balcon

AȘA ÎȚI USUCI RUFELE? POLIȚIA TE AMENDEAZĂ

Așa îți usuci rufele? Poliția te amendează. Primăria anunță că mai mulți proprietari de apartamente de bloc din Piteşti au fost amendați pentru că au montat în exteriorul balcoanelor dispozitive pentru uscat rufe. Amenzile au fost date ca urmare a unor reclamaţii.

Citiți și: Negociere pentru fostul sediul PD-L. Se cere 1 milion de euro!

„Sunt multe blocuri la care există astfel de suporţi de rufe. Noi am dat amenzi doar în urma unor reclamaţii sau ca urmare a unor constatări ale agenţilor noştri în teren şi numai după ce am atenţionat mai întâi proprietarii să le înlăture. Vom continua să facem verificări şi să dăm amenzi acolo unde este cazul.

Hotărârea de Consiliu Local emisă are ca scop eliminarea aspectului inestetic pe care îl dau rufele întinse în acest fel la uscat.”, declară pentru ePitești viceprimarul Laurenţiu Zidaru.

Citiți și: Fete una și una la „Miss Pitești”, în cadrul Zilelor Municipiului

Viceprimarul face referire la Hotărârea de Consiliu Local emisă în vara acestui an potrivit căreia în Pitești este interzisă „montarea de suporţi din orice material pentru uscarea rufelor sau alte asemenea în afara logiilor (n.r. – a balcoanelor) sau pe pereţii exteriori ai unităţilor locative situate în blocuri de locuinţe”. Cu alte cuvinte, uscarea rufelor este permisă doar în incinta balcoanelor, nu și pe pereții exteriori ai locuințelor din blocuri (ca în fotografie).

Persoanele fizice care încalcă această regulă riscă să fie amendate cu sume cuprinse între 200 şi 500 de lei. Polițiștii locali sunt cei care, potrivit Hotărârii de Consiliu Local, constată dacă noile reguli sunt respectate și care dau amenzi.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Donaris 570×90