mijloace de transport

Astăzi este „Vinerea Verde” în Piteşti. Provocare pentru angajaţii Primăriei

„Vinerea Verde” este ziua în care se propune transport fără autoturismul personal la locul de muncă.

Citiți și: TRANSPORTUL JUDEȚEAN SAU JOACA DE-A BABA OARBA

Campania de încurajare a utilizării transportului alternativ de către cetățenii orașelor din România în scopul reducerii poluării și, implicit, a emisiilor de carbon, program implementat de către Primăria Municipiului Pitești din luna aprilie a acestui an, se alătură, astăzi, acțiunilor din cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, aflată în desfășurare în perioada 16 – 22 septembrie.

PROVOCARE – ANGAJAŢII PRIMĂRIEI SĂ VINĂ LA MUNCĂ PE JOS

„Scopul inițiativei „Vinerea Verde”, la nivel local, este ca, până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați din administrația publică locală să vină la serviciu, în zilele de vineri, pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe, astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

De asemenea, alături de salariații administrației locale care s-au înscris în campania „Vinerea Verde” sunt invitați cât mai mulți piteșteni, care doresc să contribuie, prin renunțarea la transportul cu mașina personală în ziua de vineri a fiecărei săptămâni și prin alegerea unei alte modalități de a veni la serviciu – mers pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun, la trecerea spre o mobilitate urbană cu emisii scăzute, cât mai aproape de zero”, a transmis municipalitatea.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

2 comentarii

  • Gabriela spune:

    Sa faceti o poza in parcarea primariei, unde isi parcheaza angajatii statului masinile de obicei, si printre care abia te poti strecura, sa vedem daca este „verde”. Asteptam cu interes.

  • David spune:

    Eu propun sa vina cu bicicleta sau trotineta pe pietonala Victoriei! Sa vada cum e sa primesti amenda pentru ca incerci sa fii verde!
    Era greu sa traga 2 linii cu vopsea pentru o piste!


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441