Donaris 930 x 122

dăunător

ATENŢIE! DĂUNĂTOR PERICULOS ÎN PITEŞTI!

Specialiştii din cadrul Societăţii Salpitflor Green SA Piteşti au identificat pe plantele ornamentale şi pe spaţiile verzi din oraş dăunătorul Metcalfa pruinosa (cicada albă). Metcalfa pruinosa atacă numeroase specii de plante provocând pagube importante atât culturilor de viţă de vie, pomilor, arborilor, arbuştilor ornamentali, cât şi în pepiniere.

Citiți și: Program special pentru piețele din Pitești

Plantele atacate au creşteri slabe, se debilitează, iar recolta scade. Atacul afectează maturarea lemnului, diferenţierea mugurilor de rod şi dă un aspect inestetic plantelor ornamentale. Intensitatea maximă a atacului are loc în lunile de vară. Coloniile de Metcalfa pruinosa se întâlnesc frecvent pe frunze, tulpini, lăstari, etc. Pentru combaterea acestui dăunător s-au utilizat insecticide din grupele de toxicitate III şi IV după cum urmează: PROTEUS OD 110 în concentraţie de 75 ml/100  l apa şi NURELLE D 50/500 EC în concentraţie de 75 ml/100 l apă.

Se recomandă depistarea eventualelor focare şi pe terenurile proprietate privată sau în localităţile limitrofe Municipiului Piteşti şi combaterea cu insecticidele sus menţionate pentru a preveni răspândirea acestui dăunător.

Citiți și: Pitești: Botez încheiat devreme de polițiști. Toți invitații au fost amendați

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441