930×122 POSADA 5

bmc

Autobuze noi la Publitrans

Conducerea SC Publitrans 2000 SA Piteşti intenţionează să achiziţioneze anul viitor două autobuze noi care să înlocuiască maşini mai vechi cu care încă se face transport public de călători. Marca va fi, cel mai probabil, tot BMC, aşa cum este şi cazul maşinilor noi aduse ca aport în asocierea cu Publitrans de firmele CNCD şi Girexim.

Acestea au, cel puţin până acum, cel mai bun preţ. Conform spuselor directorului general al Publitrans, Manuel Rotaru, noile autobuze vor fi dotate şi cu rampe pentru persoanele cu dizabilităţi.

„Trebuie spus, totuşi, că achiziţia acestor maşini se va face în funcţie de posibilităţi. Vom vedea ce resurse avem şi vom decide. Dorinţă să cumpărăm autobuze noi avem, să vedem însă ce bani vom avea la dispoziţie”, ne-a declarat Manuel Rotaru.

Anuntul initial privind achizitionarea celor doua masini a fost facut de secretarul municipiului, Iosiv Cerbureanu. Acesta a dat aproape ca sigura informatia, dar iata ca directorul Publitrans sustine ca totul depinde de fondurile pe care le va avea la dispozitie.

O mare problema pentru Publitrans este aceea ca, din cauza crizei, Guvernul a fortat toate companiile cu capital majoritar de stat sa vireze la bugetul de stat sau la cel local 90% din profit. Pana la aceasta masura, societatile de stat distribuiau catre bugetul central sau catre cel local doar 40% din profit. Din acest motiv, si sursele de finantare pentru dezvoltare s-au diminuat.

{loadposition inside}

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570×90 MAIA