New Profesional Consult 930 x 122

harta_autostrazi

Autostrada Sibiu-Pitesti, in atentia Guvernului

Pitesti.21 aprilie 2010.
Dupa esecul proiectului privind autostrada Brasov-Comarnic, Guvernul s-a axat din nou asupra mai vechii idei a Autostrazii Sibiu-Pitesti. Autostrada face parte integranta din Coridorul Pan-European nr. IV, care traverseaza Romania de la vest la est, pe directia Nadlac – Arad – Timisoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Pitesti – Bucuresti – Constanta. Din cei aproximativ 846 km ai Coridorului Pan-European nr.IV, care se desfasoara pe teritoriul Romaniei, singurul sector pentru care exista doar o faza preliminara de proiectare este Sibiu-Pitesti.

Traseul autostraziii Sibiu – Pitesti se va desfasura intre Vestem (intersectia cu drumul expres Sibiu – Fagaras) si Pitesti (intersectia cu centura Pitesti). Traseul celei de-a doua autostrazi care va brazda Argesul va avea o lungime de aproximativ 116 km, si este amplasat pe teritoriul administrativ a trei judete, respectiv Sibiu, Valcea si Arges. La nivelul judetului nostrum, autostrada este proiectata sa treca prin localitatile Salatrucu, Suici, Cepari, Tigveni, Curtea de Arges, Baiculesti, Merisani, Budeasa si Bascov unde se va intalni cu A1.
Conform rezultatelor Studiului de trafic, pentru majoritatea sectoarele de drum DN7, intre Pitesti si Sibiu, capacitatea de circulatie a fost depasita in anul 2008. Astfel, valorile de trafic ce vor fi atrase de autostrada Sibiu – Pitesti, pentru perioada 2015-2035 vor fi cuprinse intre 20.000 – 24.000 vehicule fizice la nivelul anului 2015 cand se prognozeaza a se da in exploatare autostrada si 34.000 – 41.000 vehicule fizice la nivelul anului 2035.
Traseul autostrazii va incepe in zona localitatii Vestem, la intersectia cu drumul expres Sibiu – Fagaras, se va desfasura pe valea Oltului, pana in dreptul localitatii Racovita, dupa care traseul va intra pe valea Baiasului. In continuare traseul autostrazii se va desfasura in zona localitatilor Baiasu, Poiana, Salatrucu, iar in zona localitatii Valeni traseul va intra pe valea Topologului, pana in zona localitatii Barsesti, de unde se va indrepta spre Curtea de Arges. Intre Curtea de Arges si Pitesti, traseul autostrazii se va desfasura in lungul raului Arges si a acumularilor hidroelectrice existente. Sfarsitul autostrazii Sibiu – Pitesti va fi la intersectia cu autostrada de centura a municipiului Pitesti, din zona Bascov. Autostrada Sibiu – Pitesti este proiectata cu elemente geometrice corespunzatoare unei viteze de 100 – 120 km/h.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA