Donaris 930 x 122

maracineni

BANI PENTRU VIITORUL POD PESTE RÂUL ARGEȘ

După cum v-am informat, în parteneriat cu Consiliul Local Mărăcineni, Primăria Piteşti intenţionează să construiască un nou pod peste râul Argeş.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

În acest sens este nevoie de fonduri europene, iar administrația locală trebuie să pregătească mai întâi proiectele tehnice şi studiul de fezabilitate. Noutatea este că, potrivit municipalității, proiectele tehnice și studiul de fezabilitate costă nu mai puţin de 1.000.000 de lei! Banii au fost prevăzuţi în bugetul local pentru 2016, urmând ca astfel în acest an Primăria să facă primul pas pentru materializarea investiției.

Podul ar urma să fie construit, însă, abia în perioada 2018-2023, atunci când vor fi disponibile fondurile europene aferente exerciţiului financiar 2015-2020. Ca de fiecare dată, termenele iniţiale sunt prelungite de Uniunea Europeană deoarece autorităţile şi firmele din România nu reuşesc să se încadreze în grafice.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

Amintim că podul va fi situat în zona Calea Depozitelor și va face legătura cu comuna Mărăcineni. Proiectul, realizat de SC Proiectări Lucrări de Artă SRL, este deja definitivat, iar Primăria vrea să obțină fonduri europene pentru materializarea lui. Conform municipalității, investiția depășește 50.000.000 de euro.

Va avea o lungime de circa 600 de metri şi o lăţime de peste 21 de metri. În proiect se prevede ca pe fiecare sens de mers să existe câte două benzi, cu o lăţime totală de 8 metri. Sub partea de rulare destinată maşinilor ar urma să fie amenajate piste pentru bicicliști şi pentru pietoni, care astfel ar putea traversa podul în siguranţă. De asemenea, podul ar avea în mijloc un pilon de susţinere în formă de lalea Burgundy (laleaua este simbol al Piteștiului), care în fiecare zi a săptămânii, cu ajutorul ledurilor, ar urma să fie luminat în câte o culoare diferită (culori din curcubeu – roşu, orange, galben, verde, albastru, indigo şi violet).

Ar mai fi construite şi drumuri de legătură cu podul, cu o lungime totală de aproape 2, 4 kilometri.

Rămâne de văzut dacă și când va obține Primăria bani europeni pentru acest proiect și când mai exact vor începe lucrările.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90