Donaris 930 x 122

pitesti

Bani putini de la Guvern pentru termoficarea din Pitesti

Primaria Piteati a transmis Guvernului o cerere de finantare pentru anul in curs in cadrul programului „Termoficare 2006 – 2015 – caldura si confort”. Este vorba de un program care sprijina reabilitarea sistemelor de termoficare din orasele tarii.Din pacate, pentru Pitesti au fost alocate fonduri insuficiente.

Pentru programul de transformare a punctelor termice in centrale de cartier, Primaria a cerut 2,7 milioane de lei. De asemenea, se afla in curs de elaborare si al doilea plan de eficienta energetica in care va fi inclus si programul mentionat mai sus pentru care se asteapta finantare in perioada 2011 – 2013.

Pana acum, municipalitatea din Piteati nu a primit de la bugetul de stat decat suma de 572.000 de lei pentru acest program. Din surse proprii, insa, municipalitatea a alocat peste 10 milioane de lei pentru realizarea centralelor de cartier care sunt intens solicitate de toti cetatenii si care vor asigura un grad de confort sporit si mai multa eficienta energetica.

In 2011 sunt prevazute a fi realizate 10 centrale de cartier in zonele Craiovei si Razboieni. In 2010 au fost realizate astfel de centrale in Trivale si Prundu. Pentru tot orasul, este insa nevoie de cel putin 30 de astfel de centrale pentru a incepe sa se simta efectul si din punct de vedere al costurilor cu incalzirea.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90