930 x122 grota rece

buzunar_gol

Bugetarii, cu buzunarele din ce in ce mai goale

Bugetarii din Arges asteapta cu groaza salariile aferente lunii iulie. Si asta deoarece august este prima luna in care se dau salarii cu 25% mai mici pentru bugetari decat pana la 1 iulie 2010, data la care a intrat in vigoare ordonanta Guvernului de reducere a veniturilor angajatilor la stat, fie ca este vorba de administratiile locale sau de cele judetene ori centrale.

In institutiile publice din Arges s-au facut deja calcule privind salariile, cei mai multi bugetari avand de suferit din cauza veniturilor foarte mici pe care le vor primi si care le vor pune in pericol inclusiv plata unor obligatii, asa cum eeste cazul ratelor la banci sau a utilitatilor. Platile de salarii incep in institutiile publice din Arges in jurul datei de 11 august.

Salariile bugetarilor vor fi in aceste conditii insa cu aproape 40% mai mici decat anul trecut. De vina este o alta reducere operata ca urmare a aplicarii legii unice de salarizare in sectorul bugetar, lege care a anulat o serie de sporuri pe care le primeau bugetarii.

Pe de alta parte, multi bugetari din Arges sunt si cu sabia concedierii deasupra capului, reducerea salariilor fiind cea mai mica problema pentru ei. In acest context, premierul Emil Boc ameninta prefectii cu sistarea fondurilor daca nu sunt efectuate concedierile dictate prin ordonanta privind reducerea personalului din sectorul bugetar local. Boc a spus ca Guvernul va sista transferul de fonduri catre bugetele locale in cazul in care administratiile nu modifica pana la jumatatea lunii august organigramele structurilor locale, conform deciziei Executivului de reducere a numarului de posturi in sistemul public.

El a amintit in videoconferinta cu prefectii ca data de 16 august este termenul limita pana la care autoritatile locale trebuie sa adopte noile organigrame. Premierul a precizat ca organigramele trebuie sa fie trimise spre avizare la Agentia Nationala a Functionarilor Publici. In cele mai multe institutii publice din Arges se lucreaza deja la noile organigrame.

{loadposition inside}

 

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3