EcoMoto 930×122

pendiuc_amb

Bursa de flori de la Pitesti, pusa pe picioare cu flori din Africa de Sud!

Marti, ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Africii de Sud, Excelenţa Sa Pieter Andries Swanepoel, împreună cu Michele Pietersen, Secretar I Politic, au efectuat o vizită în Argeş, ocazie cu care delegaţia diplomatică a fost primită de primarul Tudor Pendiuc şi de prefectul Gheorghe Davidescu.

Marea veste în urma discuţiile avute cu primarul Pendiuc este aceea că bursa de flori din Piteşti ar putea fi începută cu florile din Africa de Sud, un exportator masiv deja pentru Turcia şi chiar Olanda. Deja, ambasadorul a fost pus în legătură cu un comerciant din Piteşti pentru stabilirea de amănunte. O delegaţie a ambasadei ar putea reveni la sfârşitul lunii, atunci când va participa la o întrunire dintre administraţie şi Camera de Comerţ pentru stabilirea de obiective comune de investiţii. Africa de Sud ar putea vinde cărbuni în Piteşti şi în Argeş, fiind deja un pion important pe piaţa din Mexic, dar şi în România, în Craiova şi Iaşi, aşa cum avea să afle şi prefectul Davidescu.

De asemenea, la cele două universităţi din Piteşti ar putea veni studenţi din Africa de Sud. Peste 1000 de tineri sud-africani studiază deja în România.

La întâlnirea cu prefectul Gheorghe Davidescu, ambasadorul Africii de Sud şi-a exprimat dorinţa de a dezvolta şi relaţii culturale cu judeţul Argeş. Prefectul Gheorghe Davidescu i-a transmis Excelenţei Sale Pieter Andries Swanepoel că îi va facilita relaţia cu o serie de oameni de afaceri din judeţ. De asemenea prefectul a căzut de acord să invite o serie de vânători din ţară în Africa de Sud, acolo unde vânatul este căutat cu precădere pentru valoarea trofeelor. Şi, cum mulţi oameni de afaceri sunt vânătoti, după modelul „expediţiilor” organizate de Ion Ţiriac, ar fi o oportunitate majoră pentru închegarea de relaţii economice.

gogu_amb

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3