930×122 CAPRA 5

ionica

Canale comune pentru actualele retele aeriene la Pitesti?

Guvernul Romaniei a aprobat un proiect de lege prin care lucrarile de constructii pentru realizarea/extinderea retelelor edilitare in zona drumurilor publice situate in intravilanul localitatilor se executa in varianta de amplasare subterana. Practic, va fi interzisa montarea supraterana, pe domeniul public, a echipamentelor tehnice care fac parte din sistemele de telecomunicatii, alimentare cu apa, energie electrica, termoficare, transport in comun, automate pentru semnalizare rutiera si altele de aceasta natura. Autoritatile din Pitesti deja se pregatesc pentru a se alinia acestei noi prevederi. Viceprimarul municipiului Pitesti, Cornel Ionica, sustine ca aceasta lege are si parti bune, dar si parti mai putin bune.

„Partea buna este ca vom degaja spatiul aerian, ca sa zic asa. Nu vom mai avea incurcatura actuala de fire. Legea se refera in special la echipamentele ce urmeaza a fi montate, dar si pentru actualele retele aeriene este termen de introducere a lor in subteran pentru anul 2012.

Partea proasta este ca iarasi va fi afectat domeniul public de sapaturi, de sparturi…In acest sens, gandim deja un proiect prin care sa obligam toti furnizorii de servicii si utilitati, in masura in care se poate, sa foloseasca aceleasi canale pentru retelele lor.

Asa nu se vor mai face lucrari in mai multe zone si vom avea si o imagine exacta a traseului acestor retele”, ne-a declarat Cornel Ionica.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90