New Profesional Consult 930 x 122

videoconferinta_ep

Casa de Asigurari, marul discordiei la preluarea spitalelor

Reprezentanţii administraţiei locale solicită să aibă un anumit control în privinţa casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru a putea avea astfel măcar un cuvânt de spus în privinţa resurselor financiare.

Ministrul Sănătăţii a avut însă o altă viziune la videoconferinţa cu prefecţii şi preşedinţii de Consilii Judeţene. “Există un Ordin al Ministrului pentru fiecare judeţ în parte. A fost stabilit un termen, iar pentru preluarea acestor spitale este nevoie de hotărârile Consiliului Judeţean şi a Consiliilor Locale din Curtea de Argeş, Cîmpulung şi Mioveni. Fără această hotărâre, nu poate fi închisă procedura. S-a vorbit despre datoriile pe care le au spitalele şi cine le va suporta. Ministrul a spus că există 180 de milioane de euro pentru achitarea acestor datorii.
Consiliile judeţene şi locale vor prelua astfel fără datorii spitalele. Termenul pentru predare-primire este de 30 iunie. Am discutat şi despre Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Se pare că va rămâne în aceeaşi formulă. Bugetul Casei de Asigurări este buget separat, contractele făcute pentru anul acesta între Casă şi spitale rămân valabile”, a afirmat prefectul Gheorghe Davidescu.{loadposition inside}

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90