SMART KIDS 930X122

administrație

CELE MAI EFICIENTE ORAȘE DIN ROMÂNIA. PITEȘTIUL NU E PE LISTĂ

Cele mai eficiente orașe din România. Piteștiul nu e pe listă. La începutul acestui an, ziarul Adevărul a prezentat, în urma unui studiu realizat de UrbanizeHub, topul celor mai eficiente administrații locale din România. Cu alte cuvinte, este vorba despre orașele care, în ultimii ani, au realizat cele mai multe investiții cu fonduri europene și cu bani de la bugetul local sau de stat.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Primul loc în acest top este ocupat de Oradea, municipiu a cărui dezvoltare am prezentat-o și noi într-un material publicat luna trecută (subiectul pe larg, AICI).

În topul celor mai eficiente administrații locale se găsesc și municipiile Timișoara, Brașov, Craiova sau Târgoviște. De exemplu, în cazul Târgoviștei, cu toate că bugetul municipiului nu este unul foarte generos, potrivit sursei citate, administrația locală a derulat numeroase proiecte care au dus la dezvoltarea orașului.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Din păcate, nu același lucru îl putem afirma despre Pitești. Municipiul reședință de județ al Argeșului nu se află în topul prezentat de UrbanizeHub.

Ne lipsesc investițiile, în schimb nu ne lipsesc… promisiunile administrației municipale. Și nu de ieri, de azi, ci de ani de zile. Sunt ani de când Primăria Pitești, fie condusă de Tudor Pendiuc, fie de Cornel Ionică, promite investiții, fără a le concretiza.

Cu promisiunile, însă, Piteștiul nu se poate dezvolta. Poate conducerii municipalității piteștene nu i-ar strica să ia sfaturi de bune practici de la alți edili, care știu să își adiministreze orașele. Încă un exemplu pozitiv, în cazul în care Cornel Ionică nu știe de unde să se inspire, AICI.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3