930 x122 grota rece

bucuresti

CENTRUL DE LA FOSTUL CINEMA „BUCUREȘTI” VA FI DESCHIS

Mariana Bădescu, şefa Departamentului de Proiecte Europene din Primăria Piteşti, anunță că termenul de finalizare a Centrului multifuncţional este 10 aprilie 2016. Centrul se construiește cu bani europeni pe structura clădirii în care zeci de ani a funcționat cinematograful „București”. Aici își va avea sediul Filarmonica. Investiţia a vizat construirea în interior a unei săli multifuncționale, mărirea scenei de spectacole la peste 70 de mp, amenajarea de săli de repetiţii şi a unui cinematograf 3D.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, pentru încheierea reabilitării Şcolii nr. 19 din cartierul Găvana (investiție realizată tot cu bani europeni) termenul estimat este în luna mai, fără o dată precizată anume.

4 proiecte în construcție cu fonduri europene sunt în întârziere în Piteşti. Ele ar fi trebuit să fie gata până pe 31 decembrie 2015. Primăria a obţinut, însă, o derogare de la forurile europene competente, iar noul termen este 30 iunie 2016. Există, totuși, o problemă: toate cheltuielile din acest an, adică operate peste termenul asumat inițial, vor fi considerate neeligibile, astfel încât vor fi suportate de la bugetul local. Adică din banii contribuabilului piteștean. În acest context, Primăria a decis să dea în judecată firmele care s-au ocupat de proiecte pentru a le solicita penalităţi de întârziere.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Cele 4 proiecte întârziate sunt Centrul multifuncţional, pasajul rutier de la Podul Viilor, reabilitarea Şcolii nr. 19 din Găvana şi așa-zisa reabilitare urbană.

Preţul cel mai mic, potrivit legii, a fost criteriul de bază pentru atribuirea tuturor contractelor. Mariana Bădescu este de părere că acest criteriu ar trebui eliminat, deoarece de multe ori firmele sublicitează şi nu pot derula investiţiile. În plus, nici nu au capacitatea logistică să facă faţă. De exemplu, firma care construieşte Centrul multifuncţional din Piteşti este aceeași care ar trebui să se ocupe și de reabilitarea Şcolii nr. 19. Bădescu spune că după ce va fi gata Centrul firma își va muta utilajele şi muncitorii pe şantierul de la Şcoala 19!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90