NOR CURIER 930X122

    ciocanel

    Ciocanel: CAS nu are implicare in propunerile de comasare

    Directorul Casei de Asigurări de Sănătate Argeş, Ştefan Ciocănel, a ţinut să precizeze că instituţia pe care o conduce nu a trimis niciun document în baza căruia ministerul să fi analizat şi apoi să propună comasarea şi transformarea spitalelor din Argeş.

    „Nu intră în atribuţiile şi în competenţa Casei de Asigurări să facă astfel de analize administrative. Nici nu ni s-a solicitat vreun document în acest sens din partea ministerului. Nici nu a existat vreo discuţie. CAS nu face decât să deconteze serviciile, nu se implică în organizarea furnizorilor. Administraţia locală şi judeţeană şi reprezentanţii ministerului în teritoriu, adica DSP au atribuţii în organizarea spitalelor. Cât priveşte absenţa de la întâlnirea cu administraţia locală şi managerii spitalelor, de la Consiliul Judeţean, nu am fost invitaţi. Dacă primeam invitaţie, eram prezenţi”, a afirmat Ciocănel.

    Cât timp spitalele au avize de funcţionare, vor avea şi contracte cu CAS

    Şeful CAS Argeş a venit şi cu un răspuns la interpelarea CJ Argeş, care a solicitat punctul de vedere cu privire la posibilitatea, în conformitate cu declaraţiile ministrului secretar de stat Raed Arafat, care susţine că spitalele care nu se vor comasa nu vor mai putea încheia contracte cu Casa: „ Toate spitalele, dacă au contracte în derulare, au acte adiţionale. Dacă DSP nu le retrage autorizaţia de funcţionare, eu am obligaţia, ca şi Casă, să asigur şi pe viitor decontarea serviciilor. Numai în cazul în care vor fi spitale care nu mai au aviz de funcţionare de la DSP, nu mai putem încheia contracte cu respectivele unităţi medicale”, a completat Ciocănel.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3