930×122 CAPRA 5

    cedo

    Cirstoiu nu crede intr-o sentinta CEDO

    Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a luat o decizie istorica. Astfel, din cauza numarului mare de dosare ale romanilor care isi revendica proprietatile sau despagubirile pentru acestea in instanta, CEDO obliga statul roman sa faca in urmatoarele 18 luni ce nu a facut in ultimii douazeci de ani in problema restituirii proprietatilor, prin declansarea in premiera a procedurii – pilot impotriva Romaniei.

    Astfel, statul ar trebui sa cheltuiasca circa 21 de miliarde de euro din buget pentru a-i despagubi pe fostii proprietari. Este greu de crezut ca statul roman are acesti bani astfel incat va actiona cel mai probabil la reformarea cadrului legislativ si administrativ.

    Ion Cirstoiu, subprefect al judetului Arges, sustine ca termenul impus de CEDO este imposibil de respectat.

    „Legislatia poate ca va fi timp sa fie modificata in cele 18 luni, dar statul nu are cum sa rezolve intr-un an si jumatate ce n-a facut in 20 de ani. Nu pentru ca nu ar vrea, ci pentru ca sunt multe spete, care mai de care mai complicate. Sunt procese pe rol de ani de zile, este foarte dificil, mai ales ca sunt si multe dispute intre familii. Iar aceste conflicte vor mai dura ani intregi”, ne-a declarat Ion Cirstoiu, fost prefect al judetului in doua mandate.

    Subprefectul sustine ca in Arges au fost emise peste 90% din titlurile de proprietate necesare, ramanand acum doar problema punerii in posesie care tine de autoritatile locale. Sute de argeseni sunt angrenati in prezent in procese pentru a-si apara sau capata dreptul de proprietate.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90