930×122 POSADA 5

APA

Cofinantare pentru master planul judetului pe apa si canalizare de 100 mil. euro

CJ Argeş va cofinanţa, conform hotărârii adoptate în şedinţa extraordinară de astazi, studiul de fezabilitate propus de SC Apă-Canal, pentru proiectul de extinderea şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţ. Este vorba despre un proiect de 100 milioane euro, care ar trebui sa inceapa din septembrie- octombrie 2011.

În acest sens, a fost aprobată şi contribuţia de 2% a Consiliului Judeţean pentru cofinanţarea proiectului, echivalentul a 148.310 Euro, fără TVA (cheltuieli neeligibile) şi finanţarea cheltuielilor suplimentare de 6,5% din valoarea investiţiilor aferente proiectului, în cuantum de 547.821 Euro, fără TVA. Aceste sume vor fi alocate pe perioadă derulării proiectului, până în 2013 inclusiv.

În cadrul aceluiaşi proiect s-a aprobat şi „Declaraţia de Angajament”, document de eligibilitate în vedere obţinerii finanţării, preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu fiind reprezentantul în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Argeş (ADIA), unde preşedinte este Tudor Pendiuc.

În cadrul proiectului derulat de ADIA, vor fi modernizate:

sistemul de alimentare cu apă din Piteşti, care constă din componentele: Piteşti, Albota, Bascov, Bradu, Mărăcineni, Moşoaia; # sistemul de alimentare cu apă din Merişani; # sistemul de alimentare cu apă din Ştefăneşti; # sistemul de alimentare cu apă din Costeşti-Buzoieşti, care constă din componentele: Costeşti şi Buzoieşti; # sistemul de alimentare cu apă din Topoloveni.

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 POSADA 3