930 x122 grota rece

cetatea poenari

CONTRACT DE MILIOANE PENTRU CETATEA POENARI

Contract de milioane pentru Cetatea Poenari. Conducerea Consiliului Județean Argeș a semnat astăzi în Pitești proiectul de reabilitare și consolidare a Cetății Poenari, din Arefu, de pe Transfăgărășan.

Citiți și: De Ziua Unirii, Liviu Dragnea „a venit” la Pitești!

Contractul a fost atribuit asocierii dintre Testa Building S.R.L., Dacia Building Structures S.R.L., Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. și Groma Societa Di Ingengneria – Societa a Responsabilita Limitata Semplificata, reprezentată ca lider de asociere de Testa Building SRL.

Valoarea totală a contractului este de 6.324.575,14 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în sumă de 1.201.669,28 de lei. Finanțarea este asigurată din bani europeni, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Citiți și: Vicele CJ Argeș urmărit penal de DNA! Prejudiciu enorm!

Durata de prestare a serviciilor este de 19 luni (din care pentru proiectare 3 luni și pentru execuție 16 luni) de la transmiterea ordinului de începere a prestării serviciilor, respectiv a începerii lucrărilor. Pe perioada execuției lucrărilor, cetatea va fi închisă.

Sunt prevăzute lucrări de reabilitare structurală și arhitecturală, lucrări de conservare, de stopare a umidității și pentru protecția zidurilor, de refacere a pavimentelor și pardoselilor, de reabilitare a traseelor de vizitare și a căii de acces pietonală.

Autoritățile argeșene vor ca materializarea proiectului să conducă la creșterea cu 10% a numărului de turiști care vizitează Cetatea Poenari (de la 78.000 anual, la 86.000).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90